anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Isus Hristos a fost ucis de evrei? Evreii au fost cei care l-au condamnat la moarte?

9 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu, nu a fost ucis de evrei si nici condamnat la moartea de acestia. Condamnarea la moarte a fost facuta de guvernatorul roman al Iudeei, Pilat din Pont iar uciderea de catre soldati romani din subordinea acestuia. Este adevarat ca acuzarea lui, cu cererea de a fi condamnat la moarte, a fost facuta de preotii care conduceau Templul din Ierusalim, dar acestia nu aveau dreptul de a-l condamna si executa. Intr-o carte recenta chiar actualul Papa, Benedict al XVI-lea, a afirmat aceasta si si-a cerut scuze de la evrei, pentru ca au fost acuzati de aceasta problema, fara sa fie vinovati. Numai bine!

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

@Cristea, gresesti de mai multe ori. 1.Nu sunt Ioana, ci Ioan. 2.Nu am rasfoit Biblia, doar am am citit-o de cateva ori, pot spune ca am studiat-o. Am explicat cum a fost cu condamnarea si executia, Biblia spune tot la fel. Faptul ca unii evrei au cerut sa-l ucida nu inseamna ca l-au si ucis efectiv ei. 3.Desi nu gresesc deloc, admitand ca as gresi, am un coleg de greseala foarte onorant, respectiv actualul Papa. 4. Daca citesti Biblia mai si judeca, nu-ti interzice nimeni sa gandesti.

| relian a răspuns (pentru Ioandelasal):

Cred ca tu esti cel care greseste nu cristea, ala stie ce vorbeste, intelege ce citeste, tu se pare mai putin.
Dar asa este cand esti indoctrinat crezi numa ce ti se cere sa crezi indiferent ce vezi si ce citesti singur.

| zalisa a răspuns:

și atunci au strigat
"Sângele lui să cadă asupra noastră și asupra copiii copiilor noștri!"
Deci, singuri s-au blestemat.

| 4b a răspuns:

'' Fereste-ma Doamne de prieteni, ca de dusmani ma apar singur '' ...cam ceva de genu' a patit si Isussad a fost condamnat la moarte chiar de poporul sausad

| Simpatic a răspuns:

Afla aici cine http://www.9am.ro/.......html,cred ca papa stie mai multe decat un preot obisnuit!

| cuore a răspuns:

Parca este unu in Siberia care sustine ca este intruparea lui Isus Hristos.Sa fim seriosi in zilele noastre am rade de unu ca asta. Poate la-r baga la nebuni cel mult; nu stiu de ce au trebuit sa-l omoare.

| Cristea a răspuns:

Ioana tin sa te contrazic de data asta. presupun ca nu ai rasfoit vreodata o biblie ortodoxa. Iisus a fost rastignit de catre evrei. acestia au vrut cu dinadinsul sa il vada rastignit pentru ca nu au vrut sa il accepte drept mesia. la fel si cu pilat din pont, el nu a gasit nici o vina pentru care Iisus sa merite moartea. a incercat sa il scape. poporul (evreu) a avut de ales intre a-l salva pe Iisus sau pe Baraba(condamnat pentru crimele sale). poporul a ales sa il ucida pe Iisus si sa salveze pe Baraba. Repet, de data asta gresesti. Iisus a fost rastignit de evrei.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Hmm, nu stiu ce sa cred, asa stiam si eu ca evreii l-au ucis...