Woah, şi scuze dacă m-am repetat cu unele cuvinte. Asta e, te mai încurci când te grăbeşti şi scrii atât de mult.
Buna! Atat timp cat stii la ce profil vrei sa ajungi, si poti sa ajungi, nu ar trebui nimic sa te opreasca. Frica de nou este perfect normala, dar incearca sa nu te concentrezi pe ea, ci sa vizualizezi ce poti trai dupa depasirea fricii.
Mai sunt si alte aspecte pe care trebuie sa le ai in vedere, care pot fi destul de importante. Colegii- fi sincera cu tine, cat de mult conteaza ei pentru tine si cati dintre ei iti sunt prieteni? Sunt persoane cu care te vezi iesind in oras peste 5 ani?
Timpul tau liber- si cu el cum ramane? Nu sunt din Ploiesti, deci nu stiu cat de stricte sunt liceele pentru care optezi si nici cat de mult se pune accent pe studiu. Dar nu uita: orice liceu ai alege, gandeste-te sa iti ofere si timp liber pentru tine, sa nu-ti ocupe 3/4 din timpul tau petrecut in afara orelor. Poate ai anumite pasiuni de care nu vrei sa te desprinzi, sau daca inca nu ai, nu e graba! vor veni si astea pe toata durata liceului. E important sa iti poata oferi (liceul) si diverse proiecte, activitati extrascolare, voluntariat pe care sa le treci in CV. Sa te uiti dupa 4 ani si sa vezi rodul muncii tale. Oricum, dupa terminarea liceului vei ramane doar cu experientele extrascolare. Nu cred ca este cineva care sa-si aduca aminte cu placere si entuziasm despre cum a stat o noapte intreaga si a tocit la istorie.
Faptul ca ti-ai facut o lista cu "pro si contra" este minunat! asta te va ajuta enorm sa iei decizia perfecta pentru tine. E necesar doar sa iei totul cu calm. E destul de dificil sa iei o hotarare care iti va marca viata in doar 5 minute, raspunsul se va sedimenta in timp in tine( repet, daca vei lua situatia cu calm si te vei gandi zilnic la ea, din cand in cand).
Plus ca, in cazul in care liceul la care vei intra nu te va face sa te simti confortabil, ai posibilitatea sa te tranferi la un altul din semestrul 2.
So, Relax! Everything's gonna be alright ^^