| Anon31241212 a întrebat:

La bac am voie sa scriu cu pix normal albastru? Sau trebuie neaparat cu stilou?

Răspuns Câştigător
| JA50nX a răspuns:

Pix ii foarte bine.

| LPCTSTR a răspuns (pentru JA50nX):

'Pentru Limba Romana apasati tasta 1'
'Pentru limbaj de plod apasati tasta 2'
'Daca nu stii sa folosesti Limba Romana, apasa tasta 3'

| anamariarot a răspuns (pentru LPCTSTR):

Lasă, că și prin textele tale se mai strecoară greșeli. Dacă vrei să-i faci o observație, fă-o fără superioritate.

| LPCTSTR a răspuns (pentru anamariarot):

Dragă fată care mă urmarești constant,
În cazul în care chiar ai vrea să știi, eu îmi recitesc textul de-a fir a păr de minim 4 ori indiferent cui îi răspund, deci în afară de probabil greșeli de exprimare, greșeli gramaticale la mine sunt 99, 5% sigur că nu vei găsi.
Aer de superioritate consider eu că nu prea am, asta dacă tu mergi doar pe ideea asta.
Însă m-a cam deranjat exprimarea sa și de aceea m-am simțit puțin vinovat că nu i-am spus cât de bine folosește Limba Română, așa că am făcut-o, și uite acum, proprietarul întrebării mi-a arătat cât de mult îi pasă că Limba Română este folosită de niște 'capete seci'.
Păcat că nimănui nu îi pasă, însă totul se rezumă la educație... pe care nu mulți, din câte văd, o au.
Însă până acum nu m-am luat de 'întrebarea' proprietarului, și anume problema instrumentului de scris colorat.
Pentru că am avut minimul de respect, nu i-am răspuns tocmai pentru că știam prin intermediul întrebării sale că este un 'cap sec'.
Mi-e imposibil să spun tot ce am în minte și moduri de a-i spune că nu prea gândește deși presupunând că dă bacul, de aceea mă rezum la simplul răspuns: "Dacă e albastru și scrie, presupun că îți dai și tu seama că întrebarea nu are rost".
Nu vreau să fiu într-un fel răutăcios sau, așa cum spui tu, "superior", însă dacă ai un minim de anonimat și activezi în TPU, nu înseamnă că ai libertatea de a strica/poci informația cu ajutorul oferit de minunații 'intelectuali' care există în această Românie și care folosesc mizerabil Limba Română (luându-i drept model și folosind stricăciunea oferită de dânșii) (asta găsindu-se în zonele mai rurale unde stricăciunea este folosită, și din păcate fără prea mari intenții de a fi îndepărtată (nu spun că nu există cazuri non-rurale (căci sunt multe cazuri și la orașe(inclusiv Viorica Dăncilă))) (bineînțeles, unele cazuri reușesc să dovedească că încă există iubire față de limba maternă)).

| Anon31241212 explică (pentru LPCTSTR):

Buna! Eu am intrebat ca sa fiu sigura, fiindca aveam profi care imi spuneau ca e obligatoriu stilou. Ce e rau daca am intrebat? Daca ti se pare o intrebare de,, om prost,, puteai sa o ignori. Si unde am gresit cand am pus intrebarea?
Nu am voie sa ma clarific?
Fara suparare, zici ca nu vrei sa pari rautacios, dar esti hater, din moment ce ai sugerat ca nu stiu sa vorbesc romana... nu te mai lua nici tu aiurea daca nu vrei sa se ia lumea aiurea de tine. Ce e gresit gramatical in intrebarea pe care am pus o? Daca chiar e ceva gresit, corecteaza ma, ca eu nu sunt Dumnezeu sa le stiu pe toate. Dar nu cred ca am gresit nimic.

| anamariarot a răspuns (pentru LPCTSTR):

Stai, dragă, liniștit și nu-ți mai aroga importanță. Nu te urmăresc „constant", că nu prezinți atât interes pentru mine, însă când cineva face o observație răutăcioasă, îmi place să văd dacă el în sensul respectiv e perfect. După cum ți-ai dat deja seama din spusele mele, tu nu ești; cum nici eu nu sunt, de asemenea.
Dacă vrei să critici, fă-o în mod constructiv, spunându-i respectivei persoane ce a greșit și acordându-i varianta corectă, ca să remedieze problema. Eu sunt pro critică, dar nu pro răutăți.
Ce înseamnă pentru tine educație? Un om e educat doar dacă deține informația pe care o deții tu? Dacă ești atât de educat pe cât te pretinzi a fi, de ce jignești, cu atât mai mult când nu ai fost jignit(ca să te scuzi)? Ia-o exemplu pe fata care a pus întrebarea, că deși ai jignit-o, nu a procedat la fel, ba chiar ți-a răspuns foarte frumos. Mai scăpăm și noi de gândirea caracteristică anumitor înaintași de-ai noștri? Să ne mai deschidem mintea puțin, zic...
Iubește-ți limba maternă și evită cacofoniile, pune corect semnele de punctuație, nu mai folosi majuscule când nu e cazul, eventual ghilimelele așa cum se pun în limba română(cu minuscule, că nu reprezintă o instituție, de exemplu).

| LPCTSTR a răspuns (pentru Anon31241212):

Nu vorbeam de intrebare ci de exprimarea intelectualului care a primit funda.

8 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Poti cu pixul lol

| andronik93 a răspuns:

Nu conteaza ca e pix sau stilou, important e sa fie culoarea albastru