Draga mea, eu am dat Bac-ul acum 5 ani si la mine a picat poezie. Este important sa stii cam din fiecare cate ceva. Nu le invata mot-a-mot, citestele pe toate de cateva ori si o sa fie bine.
Buna! La subiectul 1 apar astfel de cerinte si ar suna cam asa: prezinta/scrie/descrie o trasatura/rolul (unui personaj) care se desprinde din textul dat/din textul dat/care se desprinde din ultimul (sau primul) paragraf al textului.
Mult succes la BAC!
Și aici trebuie neaparat sa transcrii de acolo?
Exact, incearca sa combini cuvintele tale cu ce scrie in text. Se apreciaza mai mult decat sa scrii cuvant cu cuvant din text.
Și trebuie intre ghilimele? Și dacă nu trebuie neaparat copiat din text dar eu o fac are ceva? Mie așa frica :-(
Nu trebuie intre ghilimele atunci cand faci o descriere din text. Ghilimele le pui cand scrii un anumit paragraf din text si apoi il explici cu cuvintele tale. Nu trebuie sa iti fie frica si sa te panichezi pentru ca o sa te blochezi. Stai intai si te gandesti ce trebuie sa scrii, eventual iti faci o ciorna si apoi transcrii pe foaia de examen.
Cum sa iau nota mare? Peste 8? Trebuie motamo la S3 operele? Cam câte pagini ar trebui sa scriu? Mie frica de S2 dacă pică poezie cum sa fac sa scriu bine?
Nu trebuie sa le scrii mot-a-mot. Scrie cu cuvintele tale si din cate stiu eu trebuie sa ai minim 2 pagini. Exact cum ati facut si la scoala cand va punea profesorul/profesoara sa scrieti. O sa iti vina atunci pe moment idei, nu te panica.
Minim o pagina jumate stiu eu.
Acum depinde si de scris, daca il ai mare si labartat trebuie sa scrii mai mult. Trebuie sa ai in jur de 8-10 cuvinte pe un rand.
Ce crezi ca pică?
Draga mea, eu am dat Bac-ul acum 5 ani si la mine a picat poezie. Este important sa stii cam din fiecare cate ceva. Nu le invata mot-a-mot, citestele pe toate de cateva ori si o sa fie bine.