| xRaduC a întrebat:

La BAC la informatica am voie sa folosesc functiile toupper, tolower, pow, sqrt, break? Sau mai bine zis, ce functii nu am voie sa folosesc?

Răspuns Câştigător
| AC4S4 a răspuns:

Ai voie sa folosesti functiile mentionate de tine. Bine-ar fi ca profesoara sa va dea o lista cu toate functiile pe care le puteti folosi.
https://sites.google.com/......ri-de-cara
Aici ai o lista cu functiile pentru siruri de caractere (nu le include pe toupper, tolower, isalpha, isupper, islower - dar se pot folosi la bac). Insa, acolo ai si functiile atoi, atol, atof, itoa, ltoa... de alea stiam ca nu pot fi folosite.

5 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Folosește orice funcție ce duce la rezolvarea problemei

| xRaduC explică (pentru sierra1):

Mersi pentru raspuns, dar nu ma ajuta... La BAC-ul de la informatica sunt interzise anumite functii (stiu sigur ca stl), dar sunt permise altele. Lucrand probleme pe pbinfo si afland diferite metode de rezolvare, mi le-am insusit pe cele usoare, printre care si cateva interzise. Acum nu stiu care sunt cele bune si care sunt cele nepermise si am nevoie de cineva sa ma lumineze. In asta consta intrebarea mea.

| sierra1 a răspuns (pentru xRaduC):

"La BAC-ul de la informatica sunt interzise anumite functii"

nu e adevărat - cine ti-aș zis asta? folosești tot ce vrei eventual bagi un comentariu lângă ea și zici ce face

| AC4S4 a răspuns (pentru sierra1):

Exista si functii de sortare, iti dai seama ca nu are voie sa le foloseasca.

| sierra1 a răspuns (pentru AC4S4):

Dacă in cerinte zice "sortați folosind metoda inseției sau bulelor" (de ex.) atunci folosești metoda aia nu o funcție specialiată despre care nu știi cum e pe "dinăuntru".
Concluzie nu e interzis nimic!