Lucrarea va fi vazuta de una sau doua comisii. Scrie in regulament, nu retin exact acum. Stiu sigur, insa, ca elevul nu-si poate vedea lucrarea.
Din cate stiu eu, te duci la inspectorat sau unde se fac contestatiile si acolo profesorii evaluatori iti explica in prima faza ce ai gresit, luand fiecare subiect in parte. Apoi tu te decizi daca te-ai convins ca merita sau nu sa duci la capat contestatia. Nu sunt sigura daca asa se procedeaza la bac, insa am fost la o olimpiada nationala si asa se procedeaza. Dupa afisarea rezultatului dupa contestatie nu mai ai cum sa ceri reexaminarea lucrarii...
Sincer este un risc mare sa depui contestatie pentru ca in multe dintre cazuri e bataie de joc, profesorii fiind clar de vina...dar stii cum se zice, daca nu risti, nu castigi.
Nu e pentru mine, insa se poate. Si este vorba dupa contestatii.
La corectarea lucrarilor e clar bataie de joc, am trecut si eu prin asta, si la contestatie mi-a dat 1 punct si ceva in plus, deci iti poti da seama ce interes se manifesta la centrele de corectare. Insa am auzit, si de la tv, de la declaratiile unor alti participanti la bac, ca dupa contestatie se poate cere inca o reexaminare si sa vada lucrarea, sa se convinga. De aceea am pus intrebare aici.