Cititul, în general, este un exercițiu excelent pentru a-ți menține creierul sănătos, mai ales atunci când citești cărți care îți oferă lecții aplicabile în viața de zi cu zi. De exemplu, eu joc biliard la un nivel destul de avansat. Antrenamentele mele de biliard sunt uneori complet diferite de ceea ce vezi într-un joc clasic. Totuși, munca din spatele antrenamentului devine evidentă când mă aflu la masă – mă ajută să bag bilele mai ușor și să-mi îmbunătățesc performanța.
Încă un bun exemplu este boxer care sare coarda. Deși săritul coardei nu este direct legat de box, îl face mai agil și mai eficient în ring, ajutându-l să își depășească adversarul cu ușurință. La fel funcționează și cititul pentru minte – nu doar că te ține antrenat, dar te ajută să devii mai bun în ceea ce faci, indiferent de domeniu
Cititul îți dezvoltă memoria,te face sa ai o imaginație mai bogată și te poate ajuta sa te relaxezi, iar dacă citești des îți poți îmbunătăți chiar gândirea,practic când citești ajungi sa trăiești aceea poveste,și să uiți de grijile de zi cu zi, ceea ce te va face sa te simți fericit și împlinit, chiar daca e pentru puțin timp și știi că aceea poveste se va termina la un moment dat, cititul are o mulțime de beneficii pentru creier, daca nu mă crezi caută pe google, benficiile cititului
Imi pare rau sa te dezamagesc, dar nimeni nu te poate convinge sa faci ceva ce nu vrei, fiindca-i imposibil!
Daca tu nu ai chef de citit sau nu intelegi de ce ar trebui sa citesti, ca sa-ti largesti cunostintele si educatia preferand sa ramai limitat, apai noi ca simpli spectatori, chiar nu avem de ce sa te convingem.