Adica. Sunt dou person care se inteleg Bine. si tu te bagi. in Sema. Cm cev de genu:d
Cred, parerea mea este ca se refera ca esti "nefolositor" . De ex: stai cu 2 fete si ele vb despre ceva, si p tine nu t baga in seama si tu zici cu voce tare sau in mintea ta :parca as fi a treia roata la caruta...
Succes.
Cam inexacta expresia, deoarece caruţa are de obicei patru roţi. Expresia corectă ar fi " a cincea roata la căruţă" sau "a treia roată la bicicletă", dar ideea este cam aceeaşi : IN PLUS.
Cred ca expresia era : Sunt a cincea roata la caruta, asta insemnand ca esti in plus. 8-)
Expresia nu este corecta...coect este a 5-a roata de la caruta, care inseamna ca esti in plus, ca nu trebuiesti. Dar a 3-a roata de la caruta nu este o expresie, poate acel care ti-a spus-o a gresit.
Adica in plus de exemplu >>. Sa spunem ca este un bbaiat si o fata care sunt in preuna si inca o fata. ea se simte ca a treia roata la caruta intre ei cum ar veni
N-am auzit aceasta expresie, am auzit doar expresia "A cincea roata la caruta" si aceasta se spune atunci cand vrei sa dai de inteles ca este cineva ori ceva in plus, fara a o spune expres, este un fel de "bate saua sa priceapa iapa". Numai bine!
Corect ii a 5a roata, se refera la ceva in plus, inutil (daca zici "sunt a treia roata la caruta" poate te referi la caruta cu 2 roti)