anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

La cuvantul clopotel am scris tel ca sufix diminutival in loc de el. Imi da macar o sutime din 2 pentru ca am ales clopotel si nu pluralul clopotei?

4 răspunsuri:
floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Dacă pierzi, pierzi din cauză că nu ai scris că este un cuvânt format prin derivare, fiindcă asta era esențial! La școală, ai învățat modul de formare al cuvintelor și mijloacele interne de îmbogățirte a vocabularului (derivarea, compunerea și conversiunea).
Sunt profesori care punctează și alții care nu punctează. Să sperăm că o să treacă cu vederea.

| anonim_4396 explică (pentru floresdemayo):

Normal ca am scris. Intrebarea mea era decat de acel ţ. Nu am nevoie de atatea explicatii descurajatoare.

| floresdemayo a răspuns (pentru anonim_4396):

Tu vrei să te mint frumos?

| Anjaa a răspuns:

Primești 1 punct pentru alegerea cuvanului format prin derivare. Dacă ai scris "clopoței"-cuvânt format prin derivate ai luat din start 1 punct. Apoi se acorda un punct pentru explicarea modului de formare. Aici trebuie sa scrii cuvântul de baza (clopot) și sufixul "el", "ț" este alternanta fonetica și nu face parte din derivare. Cu alte cuvinte este corect ca în barem și vei lua punctul doar dacă ai scris ca acolo.