Din pacate nu, chiar nu vreau sa te dezamagesc dar examenul de la romana din anul acesta a dezamagit multi elevi care meritau mai mult. De exemplu: daca la sinonim penteu fiinda ai scria pentru ca nu-ti va puncta pentru ca e considerata locutiune sau la cer daca ai scris te rog (rog) iarasi iti va scadea penteu ca nu apare in barem. Consider ca baremul trebuia sa epuizeze toate variantele de raspuns insa din nefericire încuiații care au facut baremul sunt total nepregatiti si examenul din 2014 este mult peste nivelul de intelegere al unui copil de 14 ani. Te rog sa nu te dezamagesti cand vei afla nota in caz ca va fi (e corect cu un singur i pentru ca nu este viitorul format de conjuctiv) mai mica decat te asteptai. O zi minunata in continuare!
9,20 cam asa sau chiar mai mult, depinde cine iti corecteaza lucrarea, daca sunt profesori mai cuminti sau mai rai, stai calm/a ca si eu am gresit la silabe si la functii si pe la propozitiile subordonate chiar )
Totul depinde de compuneri. Din start ai 9.20 si de obicei se mai scade si la compuneri...cred ca vi fi noua sau poate chiar sub 9, dar nu cu mult. Depinde de compuneri!