Limba a 2a o vei lua de la 0, exceptie facand limbile engleza, franceza si germana pe care le vei lua de la nivel de incepator, presupunandu-se totusi ca ai o minima cunostinta in conditiile in care le-ai studiat la liceu (desigur vorbim aici despre limba a 2a). Restul se iau toate de la 0, in timp ce prima limba se ia de la un nivel avansat, presupunandu-se ca ai cunostinte peste medii in limba respectiva. Nu iti sugerez sa optezi pentru romana limba 1, pentru ca 80% din ce vei face va insuma o nesfarsita ora de gramatica si lexicologie, literatura fiind in plan secund. Opteaza insa (vorbim de prima limba) pentru o limba straina pe care o stapanesti bine, mai corect spus opteaza pentru limba straina pe care o stapanesti CEL MAI BINE.
Mersi mult pentru răspuns
O fi cam absurdă următoarea mea întrebare, dar a doua limbă străină, care se va preda de la 0, până la ce nivel merge? Adică, o poţi vorbi ca lumea după ce termini facultatea, nu?
Daca inveti calumea da, o vei putea vorbi cum se cuvine la finele facultatii. Desigur, exista o regula care spune ca dupa varsta de 12 ani nu mai poti invata o limba la perfectie (sunt multe studii in sensul asta care atesta aceasta ipoteza) dar poti invata o limba bine. Devine tot mai dificl insa. Stiu insa prieteni care au optat pentru mandarina, rusa sau limbi nordice si in 2 ani au ajuns sa le stapaneasca la un nivel mediu spre bun.
Deci, în concluzie, la facultate te învaţă a doua limbă la nivel avansat, să înţeleg? Să ştii ceva mai mult decât să ceri un pahar cu apă când ajungi în ţara unde se vorbeşte limba
Normal. Bineinteles insa ca limba 1 inseamna examene mult mai grele decat cele de la limba 2, care sunt modice. Dar ai sansa sa inveti 2 limbi cum trebuie, da.
Mulţumesc mult pentru răspunsuri
CordovanRaul întreabă: