| Tet0101 a întrebat:

La liceul Hasdeu din Buzau, pe mate info, ce vom invata sa programam la informatica in C++? Adica chiar vom face aplicatii sau orice de genul? Am vorbit cu profesorul meu de informatica si mi-a spus ca la finalul clasei a 8-a va trebui sa facem o aplicatie. Vom face asa ceva si in liceu? Sunt interesat sa invat sa programez aplicatii sau jocuri, si de aceea intreb. E posibil sa aleg sa invat C# in loc de C++?

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| RainmakerX a răspuns:

Hei!

Aplicatiile despre care vorbeste dansul nu sunt chiar aplicatii ca acelea pe care le folosesti pe telefon (cu toate ca se pot face cu mult efort). Pentru inceput o sa faceti lucruri simple, programe ce fac : suma dintre doua numere, programe ce afiseaza diverse numere, generari de numere (siruri) cu o anumita conditie, prelucrari de texte etc.

La liceu se foloseste C++ in clasele 9-11 si in clasa a 12-a puteti sa invatati C# sau baze de date daca aveti un profesor care se pricepe. Elevii pasionati pot incepe sa invete alte lucruri pe internet (PHP, Python) pentru a participa la diverse concursuri.

Exista chiar si concursuri de web design dar inveti mai mult singur caci la scoala se face mai putin.

Examenul de bacalaureat se da in C++ sau in pascal dar nimeni nu mai foloseste pascal. Exista anumiti profesori care codeaza in C dar majoritatea oamenilor normali merg pe C++ pentru inceput.

In clasa a 9-a o sa incepti cu scrierea unui program, operatii de baza, programe pentru sume/diferente/numarari si vectori.
Vectorii o sa-i intalnesti si la matematica dar cu alt sens.
In programare te poti gandi la ei ca la niste spatii in care poti sa pui diverse numere/litere/cuvinte.

Pe semestrul 2 invatati matrici si operatii pe matrici.
In clasa a 10-a faceti subprograme, structuri de date si siruri de caractere iar in clasa a 11-a grafuri, programare dinamica (daca este un profesor bun) si alte aplicatii mai avansate.

Pentru inceput invata ce ti se preda la scoala. Nu o sa te ajute atat de mult limbajul pe care il folosesti, ci gandirea! Exista multe tehnici pe care le poti folosi in orice limbaj.

Dupa poti sa inveti si C# daca vrei sa faci jocuri in Unity sau in altceva...

Nu este posibil sa alegi C#.