Violleta2022 (fosta Jassmina) da raspunsuri aiurea. Premiile se dau dupa medie. Daca tu ai 8, 02 si ai cea mai mare medie din clasa iei premiul unu. Daca ai 8, 02 si esti al 10-lea in ordinea mediilor nu primesti nimic. Asta-i logica.
Despre burse citeste aici hotararea adoptata in 2021: https://www.edupedu.ro/......educatiei/
Premiul 1 si 2 se dau intre 10 si 9.50
Premiul 3 si mentiunile intre 9 si 9.50
Sub media 9 nu se da nimic.
Bursele se dau numai preminatilor, cu medii foarte mari, peste 9.
Tu probabil esti undeva la sat sau in vreo comuna, daca premierile se fac dupa o regula a directorului local, nu dupa cum este toata tara.
Nu sunt la sat sau comună ci la oraș. Și habar nu am de ce se face așa premierea la începutul anului.
Sunt sigur că era ceva bursă la o medie mai mică. Nu doar peste 9.
Cred că Bursă de merit era sau ceva de genul. Se dă sau dădea peste 7.50
Bursele de merit nu s-au dat niciodata copiilor mediocrii, dimpotriva, numai premiantilor.
7.50 este o medie slaba si nu se claseaza pentru "bursa de merit".
Nu știu dacă era bursă de merit. Sau poate bursă de studiu. Dar știu sigur ca se dădea la media asta.
Și media 7.50 nu e o medie chiar atât de slabă.
Cel mai probabil era bursa de ajutor social sau pentru handicap, sau pentru ca nu are mama ori tata, fiindca la 7.50 nu-ti da nimeni bursa de merit, fiind o medie foarte slaba.
Am mai explicat, bursele de merit se dau doar copiilor premianti, ca nu s-a scrantit nimeni la cap sa ofere premii banesti la copii foarte slabi!
Nu era pentru așa ceva. Poate acum nu este, dar înainte era. Cred că era bursă de studiu. Se dădea de la 7 sau 7.50 în sus, iar suma era diferită în funcție de medie.
Acum habar nu am. Pentru că ministrul "educației" face doar schimbări idioate care nu ajută cu absolut nimic elevii.
În trecut cum spuneam probabil se dădea la media asta. Și cum am mai spus 7. 50 nu e o medie foarte slabă.
Poate și acum se dă, dar nu știu eu și poate nici alții. Habar nu am. O să mă interesez sau o să o întreb pe dirigintă.
La "Copii foarte slabi". Deci dacă tu spui că 7.50 e o medie foarte slabă e clar. Mie mi se pare o medie chiar foarte ok. În primul rând în trecut s au dat premii în bani, mențiuni etc și la media asta pe care o consideri foarte slabă.
La bursa de studiu m-am referit. E premiu în bani și se oferă la cei cu peste 7.50. M am documentat acum. Chestia e că ce am citit e oficial, dar e din ianuarie și nu știu dacă e valabil acum. Dar probabil este.
Nu baiete, nu se va oferii niciodata burse de merit unui copil cu media 7.50, fiindca este o medie slaba, chiar daca ti se pare tie ok, pentru ca esti un copil slabut la invatatura.
Cum ti se par atunci copii care sunt capabili sa ia peste 8, 9sau chiar 10?
Arata-mi si mie aici ce ai citi si ce este oficial?
Am citit, deci nu exista premiu sau bursa de merit pentru 7.50
Bursele se vor da la cei cu medii de peste 8.50 si numai daca are 10 la purtare.
"Bursele de merit se acordă elevilor care au rezultate deosebite la învăţătură: au obţinut media generală de cel puţin 8, 50 şi nota 10 la purtare în anul şcolar anterior, respectiv în primul semestru al anului şcolar, pentru elevii aflaţi în clasele de început ale învăţământului gimnazial, liceal sau profesional. De asemenea, se mai acordă elevilor care au obţinut locurile I, II sau III la etapele judeţene ale olimpiadelor şi concursurilor şcolare naţionale organizate de minister."
https://www.edupedu.ro/......educatiei/
Userul salontanul da raspusnuri eronate, nestiin ce spune, fiindca nu exista premiu scolar la media 8, daca nu exista nici o medie de 10 sau 9 in clasa respectiva, se va aloca numai "mentiune", fara nici un premiu.
Stiu caz real intr-un oras mare, la o clasa de liceu foarte slaba, unde nu au existat medii de peste 9 si atunci s-au oferit doar "mentiuni"elevilor.
Mulțumesc pentru răspunsul marcat ca fiind nefolositor și eronat. Nu știu ce am zis de ai marcat așa dar se vede că ai bunul simț și de a nu vedea ca am menționat că nu știu 100% sigur.
Și tu dai foarte multe răspunsuri eronate, la care nici nu te documentezi.
În trecut cum am spus au fost premii la 7.50 dar dacă nu te informezi treaba ta.
Eu cred că Salontanul are dreptate cu privire la acordarea premiilor.
Ce ai spus tu, și ce e în acel link e din octombrie 2021. De atunci s-au schimbat foarte multe lucruri.
Uneori, cum am spus mai sus. Si tu dai răspunsuri eronate, care nu ajută cu nimic și în care nici nu știi ce zici.
Și nu ma lua pe mine cu "băiete" dacă ai puțin respect.
Nu se va da niciodată? De unde știi tu acest lucru? Ești cu câmpeanu, ai discutat cu el? Despre "proiectele" idioate pe care le va face? Și despre toate schimbările astea idioate?
Înainte să răspunzi documentează-te mai bine.
Sper să nu mai consideri acest răspuns nefolositor doar pentru că am spus adevărul.
Nu am spus că există. Repet. Nu știu lucrurile astea. Poate exista, poate nu. Eu știu sigur ca ar trebui sa existe. Însă nu mai mă contrazic cu "deștepții".
Frate, ceea ce nu intelegem noi e faptul ca Violleta2022 este extrem de inteligenta, iar noi suntem cu totii prosti.
Nu e atât de inteligenta pe cât pare. Uneori chiar și ea da niște răspunsuri total eronate și care nu au nici o legătură cu întrebarea.
Stiu foarte bine
Bursa sociala e altceva. La bursa asta s-a făcut un dosar, și pe baza lui se dă acea bursa dacă s-a aprobat.
Sau poate era bursă de studiu sau ceva de genul. Am auzit că se dădea la 7.50 sau ceva de genul. Dar nu la medie mai mare.
Curiosul999 întreabă: