Competente digitale, lingivsitce
Romana- oral
Bac la romana
Bac la istorie
Bac la alegere dintre logica, psihologie, economie, sociologie, filosofie si geografie
Eu am fost la filologie si am dat bacul la Lb. Romana, Istorie si Logica. Pe cea de-a treia disciplina poti sa tii-o alegi dintre: Geografie, Logică şi argumentare, Psihologie, Economie, Sociologie, Filosofie. Vei sustine competente digitale, ceea ce inveti la orele de TIC, de limba romana, o limba straina.
Bacul la filologie se da astfel:
Romana - proba orala si proba scrisa
Engleza - Proba orala si proba scrisa
Franceza- Proba orala si proba scrisa
Istorie (doar istoria de clasa a 12-a)- proba scrisa
Proba scrisa la alegere - geografie ( doar clasa a 12-a), logica (clasa a 9-a), psihologie (clasa a 10-a), sociologie (clasa a 1-a) si filozofie (clasa a 12-a)
Competente digitale - proba la calculator (TIC-ul din clasa a 9-a si a 10-a)
La toate probleme se acorda note de la 1-10, in afara de proba de competente digitale. La competente se acroda calificative care nu afecteaza media de la Bac (de ex: incepator, avansat, expert etc.)
Dai bacul la română (profil uman, subiectul trei o să fie ceva mai "greu")
Istorie (materia din liceu, nu doar din clasa a XII-a)- proba obligatorie
Și proba la alegere: geografie (materia din liceu, Europa, România, uniunea europeană), logică (clasa a IX-a), psihologie (10), economie (11)
Competențe la limba română, vei fi notat cu calificative, respectiv utilizator începător, mediu, avansat, experimentat
Competențe digitale, tot calificative
Și competențe la o limbă de circulație internațională, de obicei engleză sau franceză, unde vei fi notat cu calificative precum - (începător), A1, A2, B1, B2, liniuța fiind acordată pentru cel mai mic punctaj, iar B2 pentru cel mai mare. C1, C2 se acordă în cazul în care vei susține Cambridge-ul sau alt examen.