| dorina35 a întrebat:

La sedintele cu parintii eu sunt singura care indrazneste sa o contrazica pe invatatoare, restul parintilor nu contesta niciodata ce zice femeia aia. In ultima vreme am impresia ca fiul meu e cel mai des mustrat in fata clasei, ca pe el il are mereu in vizor "Doamna" si cred ca e o urmare a faptelor mele. Ce sa fac?

Răspuns Câştigător
.Mr.Mike.
| .Mr.Mike. a răspuns:

Majoritatea invatatoarelor sunt asa in tara noastra.cand le dai cadouri nu mai stiu cum sa-ti multumeasca iar dupa aia iti scot copilul in fata clasei sa-l faca de ras. vorbeste cu directoarea scolii sau cu invatatoarea si spune-i ca tu nu iti mustrezi copilul acasa si asta inseamna ca nici la scoala nu permiti ca el sa fie mustrat! incearca sa vorbesti si cu ceilalti parinti despre problemele pe care ''doamna'' ti le face! participa la toate sedintele si spuneti punctul de vedere in continuare! fi tare pentru ca totul se va rezolva!

9 răspunsuri:
April
| April a răspuns:

Sa le luam pe rand. Spui ca la sedintele cu parintii esti singura care ocontrazice pe invatatoare.Pe ce teme o contrzici? Stii mai bine decat ea cum se preda o materie? Ai mai multa experienta in a conduce un grup eterogen de copii? Si de ce ceilalti parinti, sa zicem douazeci, nu contesta NICIODATA? Sunt ei lasi sau ignoranti? Si cum de a ajuns fiinta care l-a invatat pe fiul tau sa scrie pentru prima oara cuvantul mama-sa zicem-sa fie numita FEMEIA AIA sau DOAMNA intre ghilimele? Chiar faptele pe care i le imputi par a nu fi certitudini cata vreme spui"am impresia"Daca accepti un sfat, ti-as sugera sa afli exact daca fiul tau e cel mai des mustrat, ca e frecvent luat in vizor.Cat priveste faptele tale, sigur ca au urmari, dar nu in sensul presupus de tine.Criticile la adresa invatatoarei desigur ca nu le exprimi doar la sedinte ci si acasa.Si inevitabil copilul le aude iar respectul pentru invatatoarea sa va scadeasi la scoala va deveni un mic impertinent. Dupa cate stiu eu, de cele mai multe ori un impertinent mic va deveni unul mare ca adult.Sa stii ca nu degeaba se spune ca viitorul unui copil sta in mainile mamei sale. E bine sa te asiguri ca ai un copil model care niciodata nu merita sa fie mustrat(in treacat fie spus, tu nl mustri niciodata?), sa ai certitudinea ca doamna il persecuta asa cum lasi sa se inteleaga si, daca totul se confirma muta-l la o alta scoala. Dar sa te asiguri mai intai ca acolo exista o invatatoare care nu mustra copiii. Iar daca persecutia e doar o impresie, ia un buchet de flori si du-te zambind la doamna invatatoareVa fi bine si pentru tine si pentru copil. Iar la sedinte mai lasa-i si pe altii sa vorbeasca, ca n-or fi toti prosti...Numai bine.

| pepino a răspuns:

Multi parinti nu reactioneaza pentru ca ori nu inteleg problema, ori nu-i intereseaza si vin la sedinta cu parintii doar sa faca prezenta, ori nu stiu sa vorbeasca sau despre ce sa vorbeasca, ori le e rusine. A vorbi cu profesoara in contradictoriu, de fata cu alte persoane, e o totala lipsa de tact. In acest caz sunt sigur ca si copilului i-ati adus la cunostinta "obraznicia" Doamnei si el rectioneaza acum sub scutul dv. protector. Nu e de mirare ca situatia escaladeaza si micul tiran jubileaza. V-ati gandit vreodata ca aveti cea mai mare vina?

| sandi a răspuns:

Sa o iei deoparte si sa ii spui ce te nemultumeste. Probabil ca il persecuta pe fiul tau ca razbunare pentru ca se simte expusa cand o contrazici de fata cu ceilalti parinti, simte ca ii scade autoritatea de "Doamna". Daca atitudinea ei fata de fiul tau nu se schimba, poti merge pana la directorul institutiei, care va investiga situatia.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca doar tu iei atitudine e posibil sa fie o nemultumire a ta, nu a tuturor parintilor... Atunci e indicat sa vorbesti cu invatatoarea intre 4 ochi explicandu-i ce te nemultumeste la modul...,, Daca d-voastra procedati asa copilul meu se simte...". Un alt aspect ar fi acela ca niciodata copilul nu trebuie sa simta ca i se ia apararea in orice situatie; unei fapte bune se raspunde cu recompensa, unei fapte rele cu o pedeapsa(asa va sti daca e bine ce face). Consider ca problema trebuie rezolvata intre voi trei, fara director; in fond e si el la randul lui profesor.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Este adevarat

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu cred ca, daca dorina35, s-ar comporta la sedintele urmatoare exact ca celelalte mame, copilul ei nu ar mai fi mustrat.Ar putea-o pune la incercare pe,, Doamna,, ...Atitudinea fata de elevi a profesorului depinde si de cum se prezinta parintii si dupa cum am observat, parintele nu are cele mai bune pareri despre profesoara, lucru, care l-a observat si ea foarte bine, prin mustrarile fiului ei, ii da o lectie mamei sa nu o mai contrazica in ceea ce face ori vrea sa faca...

| rares_vasiliu a răspuns:

Vorbeste cu "Doamna", dar calm si frumos, si afla de ce il ia pe baiatul tau mereu in colimator. Daca nu rezolvi, muta-l de acolo!

| grigore_mana a răspuns:

Poate ca ai un pusti obraznic, te-ai gandit vreun pic la asta?

| liana_mihai a răspuns:

Incearca sa afli de la ceilalti parinti de ce nu rectioneaza si ei la ce zice sau face "Doamna" si, eventual, faceti front comun. Daca nu merge, ia-ti copilul de acolo, nu e cazul sa-si reverse femeia aia frustrarile asupra copilului tau!