| DeeaNegrea a întrebat:

La sfarsitul clasei a 8-a am sa ies sefa de promotie si am dreptul sa imi iau o carte(sau carti) in valoare de 100 de ron? Pentru ce carte sa optez? Sa iau mai multe? Dati-mi niste exemeple si eu

3 răspunsuri:
| Himera a răspuns:

Ai putea sa iei carti care iti vor trebui in liceu. O sa iti dau cateva exemple:
Ion
Mara
poezii de Eminescu, Macedonski, Blaga
La tiganci/Maitreyi de M Eliade
Morometii M Preda
Enigma Otiliei G Calinescu
Ultima noapte dragoste, intaia noapte de razboi
Patul lui Procust
Desigur, te poti ghida si dupa pasiunile tale spre ex. o carti despre biologie/geografie/albume cu picturi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Depinde si ce iti place sa citesti, ce domenii te intereseaza sau ce carti ti/ar fi mai de folos in viitor. Ai putea de exemplu sa/ti iei un dictionar universal al limbii romane, o editie mai noua, daca nu ai deja(o sa/ti fie de folos mereuwinking ), enciclopedii sau dictionare ilustrate pe anumite domenii(ceva ce te intereseaza pe tine). Ai de unde sa alegi. Mai intai da o tura prin librariile bine aprovizionate si o sa te hotarasti la fata locului. Eu te sfatuiesc sa/ti iei de aceasta suma ceva ce in mod normal ti/ar fi mai greu sa achizitionezi. Nu are rost sa/ti iei un teanc de cartulii mai ieftine, chiar daca ai fi tentata. Pentru ca un dictionar sau o enciclopedie o sa le cumperi mai greu decat o carte la 30, 40 de lei. Multa bafta! (sa/mi spui ce ti/ai cumparathee hee

| Legolas a răspuns:

Depinde ce genuri iti plac:
SF:Stapanul Inelelor
Cronicile din Narnia