| Zenithf a întrebat:

Legat de holocaust, ca a fost comemorat acum 2 luni si eu m-am gandit din intamplare la asta azi, ce cunoasteti voi despre alte acte de violenta infaptuite asupra unui popor? Care este, dupa parerea voastra, cel mai mare genocid infaptuit impotriva unui singur popor?

Răspuns Câştigător
| AliGab a răspuns:

Am sa incerc sa raspund si eu la aceasta intrebare. Doua evenimente consider a fi genocid. Unul international si unul care a avut loc asupra poporului nostru, iar pentru mine reprezinta o importanta mai mare ca holocaustul. O sa incep cu cel national. Daca in lagarele germane erau omorati evrei spunandu-le ca ii duce sa faca un dus si ii gazau (o moarte relativ usoara), oamenii nostri au murit in mari chinuri. Foametea organizata de Stalin intre 1946-1947 a fost unul dintre cele mai groaznice acte de genocid. Pe langa faptul ca au murit sute de mii de oameni in chinuri groaznice din pricina foametei (cu preponderenta tarani), s-a ajuns si la mutilarea sufleteasca a unora dintre ei, din pricina foametei ajungandu-se chiar la acte de canibalism: http://www.youtube.com/watch?v=VIrbrLpAWqg (min 15, film extras din primul CD al seriei "Sa nu ne razbunati").
Alt act de genocid (national si international) este "industria" avorturilor in care se ucid milioane de copilasi in chinuri extraordinare, transati, taiati si aspirati si avem impresia ca daca nu auzim strigatul lor, ei nu sunt decat niste "bucati de carne". :(

| Zenithf explică (pentru AliGab):

Asta este raspunsul pe care il asteptam, cu o mica corectare: Avortul este responsabil de moartea a 1.4 miliarde de oameni. Ca acestia erau doar "bucati de carne" de 2 sau 12 cm, tot oameni erau si ei. Daca citesti despre genocid vezi acolo ca una din etapele preliminare este dezumanizarea victimelor, acestea sunt considerate sobolani, insecte, viermi, acelasi lucru se obsearva in cazul avortului si m-a frapat pe mine. Stiam ca este o legatura intre avort si genocid, dar pana sa vad asta scrisa pe hartie nu mi-am dat seama cat de evidenta este.
Multumesc.

| AliGab a răspuns (pentru Zenithf):

Si eu multumesc si inca odata iertare pentru critica precedenta

11 răspunsuri:
| Zenithf explică:

Chiar acum am citit ceva legat de genocid ce "mi-a sarit in ochi", zice ca una din stagiile de evolutie prin care se ajunge la genocid este (stagiul 3) dezumanizarea. Cand am pretins si noi ca o persoana nu este om, ci animal, insecta, celula, si am considerat ca respectivul om, si grupul din care face parte, poate fi "exterminat" fara regret?

| minrest a răspuns:

Inafara de distrugerea evreiilor, a avut loc si genocidul armean, in Turcia, in timpul WW1.

| Andeuta a răspuns:

Pai probabil ai auzit de lagarele in care se omorau evreii. Le promiteau ca ii duc sa se spele le dadeau sapun si prosoape si ii inchideau in camere si ii gazau. Pe altii ii exploatau pe campuri miniere sau ii puneau sa munceasca pana mureau, nu le dadeau de mancare, erau subnutriti... Toate aceste pentru ca Hittler avea de gand sa creeze o singura rasa denumita rasa ariana. Unii spun ca de fapt el o facea sa se razbune pe evrei fiindca doctorul care ii trata mama era evreu si nu a putut-o salva fiind bolnava de cancer. El facuse o obsesie pentru mama lui si o iubea foarte mult motiv pentru care s-a casatoria asa tarziu...Asta este o realitate infima pe care o cunoastem din acea perioada

| Zenithf explică (pentru Andeuta):

Eu am intrebat daca cineva stie de alte evenimente asemanatoare, si care din ele este, in opinia lui, cel mai grav (mai mare) genocid.

| Andeuta a răspuns (pentru Zenithf):

Nu cred daca te referi la tratamente oribile apicate oamenilor, dar tragedii au mai fost ca daca ne referim la intemperii
http://ro.wikipedia.org/wiki/Uraganul_Katrina
http://www.filmedocumentare.com/japonia-in-dezastru-tsunami-fukushima/

Ma refeream strict la acte de care au fost sau sunt responsabili alti oameni, nu natura.

Scuze eu altele nu stiu

Ce au facut americanii cu nativii, sau cu negrii? Turcii cu armenii? Japonezii cu chinezii? Hitleristii si stalinistii deopotriva cu rusii sau polonezii? Totusi, speram sa gasesc unul mai in gand cu mine, care sa imi zica si el ca cel mai grav genocid ii ala la care magandesc eu. Este destul de simplu, ceea ce omoram noi nu consideram a fi om, insa nimeni nu baga de seama ironia acestui lucru.
Bine a zis si Sf.Pavel: "nu doar ca infaptuiesc aceste lucruri, dar ii considera buni si pe ceilalti care le infaptuiesc".
Cata vreme nu recunoastem un lucru ca fiind ceea ce este, nu va fi (in ochii nostri) ceea ce este in realitate.

Acum ca spui asta o sa caut mai multe amanunte despre astfel de intamplari si am sa revin cu sugestii daca voi si gasi binenteles.