| Miruna9090 a întrebat:

Locuiesc in Spania, anul viitor voi fi in 4 eso iar in ianuarie voi implini 18 ani, insa in februarie as vrea sa plec in Romania.
Imi pot lua gradul de absolvent scolar de una singura fara ca tutorele meu sa fie prezent sau instintat?

6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Nu prea face sens plecarea asta in mjlocul anului scolar, putand sa pierzi anul daca vii in Romania in februarie.
Ai doua variante: stai acolo sa termini tot liceul si sa iei BAC-ul (sau ce este acolo, echivalentl lui) ca sa fvii cu o diploma ca ti-ai incheiat toata scoala.
Ori vii anul asta in septembrie in Romania, sa faci ultimii 1-2 ani de liceu, ca sa inveti toata materia pentru BAC si sa o poti sustine aici, in Iunie.

| Miruna9090 explică (pentru Violleta2022):

Da, stiu ca nu are sens. Este mai complicat.
Vreau sa merg in februarie in Romania dupa ce fac 18 ani pentru a-mi reface buletinul deoarece n am nici pasaport. Si voiam sa stiu daca mai am nevoie de tutorele legal pentru a-mi putea lua gradul de absolvent scolar de la liceul unde invat acum, dupa ce voi implini 18 ani

| Violleta2022 a răspuns (pentru Miruna9090):

Dupa implinirea varstei de 18 ani esti considerat MAJOR si legal poti calatorii singura, poti lua decizii personale si poti raspunde legal pentru faptele tale.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Când în februarie? În ianuarie 2024 vei înplini 18. În februarie 2024 ai un an și o lună. Nu mai aui nevoie de tutore pentru nimic.

| Miruna9090 explică (pentru sadrian46):

In acelasi an, 2024, dupa ce implinesc 18 ani

| sadrian46 a răspuns (pentru Miruna9090):

Nu mai aui nevoie de tutore pentru nimic. Hola, guapa! Tu amor no vale nada!