De obicei când citesc astfel de întrebări râd vreo cinci minute și apoi trec mai departe. Dar uneori încerc să aflu mai multe despre cum poate ajunge un om să creadă că pământul este plat. Asta voi încerca să fac și acum.
Deci tu (și restul celor care "gândesc" ca tine) susțineți că există o conspirație mondială veche de mii de ani care a convins miliarde de oameni de-a lungul a sute de generații că planeta pe care trăim este sferică, ea în realitate fiind plată.
Ok...
Voi lăsa la o parte întrebarea "Cum ar fi posibilă întreținerea unei conspirații de asemenea anvergură?" pentru că voi primi un răspuns halucinant.
Voi lăsa la o parte și absolut toate dovezile care oferă absoluta certitudine că pământul este sferic, de la simple măsurători geometrice efectuate acum 2300 de ani până la observații directe din spațiu. Pentru că voi primi un alt răspuns halucinant.
Voi lăsa la o parte chiar și absurditatea conceptului că trăim pe un disc a cărui margine nu a fost niciodată descoperită de nimeni, deși avem mijoacele de transport necesare pentru a ajunge la marginea ipoteticului disc în câteva ore.
Așa că te voi întreba doar atât: Care este scopul acestei conspirații? Cu alte cuvinte, cine și ce ar avea de câștigat mințind în legătură cu forma planetei? Vorbim totuși despre o conspirație a cărei întreținere ar costa trilioane de dolari pe an.
Rezultă că cei care controlează, întrețin și perpetuează această conspirație își scot de undeva banii. De unde și cum?
E troll, nu-ti bate capul ))
"Cine și cum observă din spațiu, căci nu există sateliți/ alte lucruri asemănătoare?!?! Dacă ar exista le-am vedea!"
"Antarctica (n.r. sau Alaska, nu știu sigur) este un zid de gheață care nu ne lasă să ajungem la marginea Terrei! Nu putem nici zbura deasupra zidului, căci... hai să evităm subiectul acesta. Prin urmare, Pământul este plat!"
Obligatoriu /s de final.
Wow wow wow, let me just stop you here. Ca sa nu te faci de ras.
culoarea cerului nu e data de oceane
Clipurile nu sunt cenzurate pe Youtube, si nici interzise.
Pur si simplu ai citit in subconstient titlul vreunui astfel de video, si era ceva gen, flat earth, Youtube doesent want you know.
Sau deleted from Youtube and reuploaded. De obicei tittlurile alea sunt niste minciuni ordinare.
Si fara sa iti bati prea mult capu, sa ti-l umplii cu prostii, si sa rada lumea de tine ca esti prost, poti imediat demonta toate argumentele alea ale tale de mai sus, ca faptul ca am zburat cu avionul de n ori, si pamantul de sus, se vede rotund nu cum zici tu acolo. simplu, nici n-ai nevoie de prea multe contra-argumente
Ești ceva gen: "Dacă eu nu pot să înțeleg cum funcționează, atunci nu funcționează."