| SingleForOne a întrebat:

Lumea vest europeană, din evul mediu, a considerat zona eurasiatică ca fiind necunoscută, în special majoritatea Rusiei, țările "stan" și până în peninsula coreeană.

Totuși, multe surse istorice și hărți istorice au numit zona respectivă ca "civilizația și imperiul Tartar", DIFERIT de noțiunea de "tătar", fiind mult mai popular și acceptat, deci sunt 2 lucruri diferite.

Mai târziu se dovedește a fi o neînțelegere, că de fapt au fost alte țări (reale) în acele zone.

De ce lumea europeană ar fi considerat o zonă neexplorată cu numele "Tartar", ca și cum ar fi o civilizație și imperiu real?

Acum sunt conspirații ca și cum acest imperiu ar fi existat, respectat și destul de avansat tehnologic și cultural, chiar prin secolele 16 și 20. Volumul informațiilor este imens, iar cei care cred, sunt ferm convinși că au fost forțați să fie eliminați de pe harta politică, în special datorită revoluției industriale, primul război mondial și promovarea capitalismului, dar întreaga istorie se dorește ascunsă.

3 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Nordul Asiei (actuala Siberie) a fost si este foarte putin populat, asemenea Alascai si Geoenlandei, nordul prninsulei Scandinaviene.
Motivul: frigurile extreme pe timpul iernilor.
Mai jos (spre sud), teritorul actualel Mongolii a fost ocupat de state-trib, intre muntii Urali si oceanul Pacific. Dintre acestia cei mai importanti au devenit (ca imperiu) tatarii, care au atacat atat spre sud (imperiul chinezesc), cat si spre vest (Europa). Chinezii au construit Zidul din acest motiv, de aparare. Spre vest, zidul natural au fost muntii Urali.
Europenilor le-a fost foarte greu sa patrunda spre aceste zone, din cauze problemelor logistice si economice si militare. Astfel, au dat denumirea comuna de zona tartara zonei Asiei de mijloc /de unde au venit tatarii).
Istorie a avut fiecare teritoriu din lume, dar interesul pentru istorie s-a dezvoltat doar dupa "popularizarea civilizata" si evolutia tehnica a terenurilor, drept "justificare" pentru ocuparea lor.
(cel mai elocvent este continntul American, unde civilizatia "indiana" a fost aproape integral nimicita si inlocuita cu "civilizatia" popoarelor vest-europene, "exploratoare".

| carevaescu a răspuns:

Basme

| Paul_Ciobanu_1996 a răspuns:

Denumirile putin conteaza.
In Evul Mediu, Polonia era Lech sau Lechistan, care apoi s-a unit pentru un timp cu Lituania, Osmanli Devleti ( IMp Otoman) era marele imperiu balcanic, Wallachia controlata indirect de otomani era separata de Moldova, sub influenta poloneza si de Erdel/Translivania sub influenta ungureasaca (pana la 1524) apoi sub cea austro ungara.
La est, marele hanat al Hoardei de aur, apoi hoarda lui Nogai(tatari), Imperiul Safavid (Orientul Apropiat si Mijlociu-Iran si Irak), arabii din Peninsula arabica se numeau beduini, mongolii clanului Chagatai, China era marele imperiu Ming, iar Coreea toata a fost Joseon, din 1392 pana in 1910. In Japonia, la celalalt capat al lumii, erau lupte intre stapani feudali (de terittoriu, prin samurai si ronin, unde misionarii crestini portughezii au fost primii care au ajuns prin 1543, unde le-au dus acolo armele de foc (muschetele). Prin 1600, se termina perioada medievala si incepea ce " moderna timpurie "

Întrebări similare