Si eu am examenul de admitere si incerc sa ma concentrez.Invat pe bucatele,apoi mai mananc ceva, mai stau putin la PC(Fac o pauza, ca cum ) si apoi ma reintorc la toceala.
Bafta si tie si bafta tuturor luni :*.Sa luam numai note mari de la 7 in sus :-s.
Si eu am examen :-s si tot asa, nu pot invata nimic, ma distrage totul. pc, tv, telefonul. Dar acum o ora m-am pus in pat cu caietele in fata si am input sa citesc, mia sunat telefonul dar l-am inchis si ma gandeam numai la examen. Stai linistita in pat cu fata in jos si citeste si vei vedea ca ceva ceva tot retii:* Bafta Luni si Miercuri :*:-s
Buna^^ : 1. Atingerea scopului pe care il aveti in viata este conditionat de studiul individual.
&2. Feriti-va sa va faceti munca neinteresanta.
&3. Planificati-va pentru studiul individual un timp minim pe care ulterior sa-l mariti progresiv.
&4. Intre orele 8-13 si 16.30-21.30 sunt perioadele optime de invatare dintr-o zi.
&5. Dupa fiecare 40-50 minute de concentrare si invatare faceti c�te o pauza de 10-15 minute, in care sa va relaxati (intins cu ochii inchisi pe un pat sau fotoliu, va plimbati, ascultati muzica, va jucati, faceti gimnastica sau conversatii, care sa solicite si alti centri nervosi).
&6. Daca simtiti ca nu va puteti concentra asupra unui subiect sau teme anumite, invatati-le pe parti mici.
&7. Faceti insemnari, extrageti ideile esentiale din text si intocmiti un rezumat (insemnarile sunt folositoare la recapitulare si mentin atentia).
&8. Disciplinele sau temele asemanatoare sa fie incadrate in program succesiv (ex. matematica, fizica, chimie). Mariti pauzele daca orarul nu va permite acest lucru.
&9. Nu treceti de la o tema la alta fara ca int�i sa nu fie bine insusita.
&10. Nu va aglomerati creierul cu informatii curente, redundante, factuale sau putin semnificative (date, cifre, termeni, ani, adrese etc.) si care pot fi pastrate in agende, carnetele s.a. Fiti c�t mai selectiv in retinerea informatiilor, iar c�nd sunteti obligat sa memorati ceva fara relatii logice intre ele, apelati la sisteme mnemotehnice.
&11. Repetati a treia zi ceea ce ati invatat in prima.
&12. Nu invatati intensiv (cu 3 zile inainte de examen), ci extensiv (zilnic, permanent).
&13. Invatarea intensiva este eficienta daca ciclurile de invatare sunt secondate de stagii aplicative, care sa solicite intens cunostintele si deprinderile achizitionate intensiv.
&14. Faceti planul textului c�nd invatati, daca nu va trebui oricum sa-l construiti improvizat, ad-hoc, putin eficient, c�nd veti fi examinat.
&15. C�nd nu intelegeti bine si in profunzime materialul de invatat, confruntati-va cu c�t mai multe surse (manuale, dictionare, enciclopedii etc.).
&16. In preajma examenelor, dupa invatare, supuneti-va autoexaminarii, simulati situatia de examen, puneti pe cineva sa va asculte si sa va dea note, faceti bilete de examinare, amestecati-le trageti 2-3 si raspundeti.
&17. Feriti-va de prejudecata profesorilor in legatura cu capacitatea dumneavoastra intelectuala.
&18. Feriti-va de esecul ca "reactie in lant" in invatare si la examen.
&19. La examene, prima jumatate a grupei de examinati este favorizata in raport cu a doua.
&20. Invatarea pentru o anumita data conditioneaza uitarea dupa data respectiva.
&21. Invatarea in conditii usoare de stress si anexietate (precipitare, mobilizare) este superioara invatarii in conditii de relaxare totala.
&22. Recompensele trebuie acordate la intervale neregulate de timp.
&23. Cunoasterea rezultatelor si a erorilor in invatare, mobilizeaza si orienteaza pe cel ce invata in asimilarea cunostintelor.
&24. Construiti-va tabele de specificatie (liste cu cele mai importante notiuni, teze, principii, ipoteze, formulle, scheme etc.).
&25. Invatati activ-participativ (a), anticipativ si creativ (b si c)
a) scoateti ideile principale, rezumati, conspectati, faceti schite, proiecte etc. (aplicati cunostintele in practica);
b) invatati pentru viata, pentru a face fata situatiilor imprevizibile care se cer intuite;
c) investigati, explorati, identificati noi alternative, generarea de noi sensuri si concluzii.
&26. Repetati imediat dupa invatare, seara, nu dimineata si in preajma examenelor.
&27. Repetarea nu trebuie sa reia in intregime continutul precedentei repetari...
Cel mai simplu este sa nu mai pui intrebari pe net si sa te apuci de invatat fara a te distra, folosind calculaturul doar ca o unealta de informare.
Tine mite nota de la examen conteaza enorm de mult pentru admitere.
Fa-ti schite cu lectile ia doar ce e mai important si nu te adanci prea mult in definitii important e sa intelegi logic lectile... sper ca te-am ajutat *hug*
Mersi pentru sfaturi acum nu stiu la care sa va dau funda sau vot toti aveti niste idei foarte frumoase si fiecare are stilul lui
In primul rand ia niste pastile die si o sa iti du-te la farmacie si iti da ea
Apoi nu mai sta la PC
alexx102428 întreabă: