| Ade4ever2389 a întrebat:

Luni voi da un test la istorie. Ma simt cam coplesita pentru ca profesoara ne-a dat 7 pagini de A4 de invatat si nu stiu cand le voi invata pe toate. Probabil va veti intreba ca de ce nu invat in momentul asta, ei bine am luat o pauza de 5 minute in care am invatat jumatate din prima pagina. Nu pot invata logic,de mica m-am format sa invat mecanic si acum doar asa pot invata la istorie, pentru ca sunt multe date de tinut minte. Am incercat sa si fac cu marker colorat, insa nu retin decat daca tocesc si chiar si asa, tot nu retin extraordinar.
Cum as putea face fata? Nu vreau sa clachez si sa iau vreo nota mica.

32 răspunsuri:
| BlueSky14 a răspuns:

Frate cum sa te puna sa inveti 7 pagini de caiet studentesc? Eu care am de invatat pentru un test la istorie din maxim 7 pagini de caiet mic. Eu fiind a 8a, am zis ca nu mai are rost sa ma stresez cu materiile care nu imi trebuie la examenbig grin Eu am o tactica(depinde de fiecare, eu una retin unele chestii mai repede, iar altele mai greu). Imi e foarte greu sa retin o teorie sau o lectie intreaga la romana spre exemplu, dar in schimb imi e usor la istorie. Citesc lectiile din care ne da profesoara de cateva ori si incerc sa retin cele mai importante chestii(adica ce cred ca o sa ne dea sigur la test). Incerc sa retin ani, date importante, persoane importante, etc. Mie intotdeauna imi merge aceasta tactica si de fiecare data am luat de la 8 in sus. Depinde si de profesor si cum stii ca iti da testul(cu grile multe, cu citate, etc). Acum e cam tarziu sa iti dau acest sfat, dar sper sa te ajute la urmatorul test. Succes in continuare!winking

| Ade4ever2389 explică (pentru BlueSky14):

Mersi pentru sfat, insa sunt la liceu.