| liana12567 a întrebat:

Mă aflu în străinătate și datorită faptului că sunt de aproximativ de doi ani aici, într-o țară în care nu știu limba bine și nici alfabetul, și termin liceul anul acesta în mai, aș dori să susțin examenul de bacalaureat în România în una dintre sesiunile din 2021. Știe cineva dacă este posibil sa ma inscriu chiar dacă am terminat liceul în altă țară?

11 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Nu vreau sa te judec dar ai stat doi ani in strainatate si nu ai invatat bine limba si alfabetul? Cum ai terminat liceul?

| liana12567 explică (pentru darrio2007):

Sunt la școala în limba engleză, voi susține bacul internațional de asemenea. Însă există niște probleme cu recunoașterea diplomei mai departe. Decât tari precum Olanda, luxemburg, norvegia etc. recunosc aceasta diplomă deocamdată și nu îmi permit financiar să locuiesc acolo happy

| darrio2007 a răspuns (pentru liana12567):

Ok, de ce spui, totusi, ca nu stii limba si alfabetul? Asta nu inteleg, sau nu stii sa explici, ca sa poti primi un raspuns adecvat?

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu înțeleg cum poți termina licel într-o țară unde nu știi limba bine și nici alfabetul.
Ceea ce dorești dta nu mi se pare posibil. Nu are rost să îți explic de ce nu se poate, că e poveste complicată și lungă de legislație. Deci, nu.

| liana12567 explică (pentru sadrian46):

Uite te te rog la raspunsurile pe care le am postat anterior. Mulțumesc mult, numai bine!

| mihaela000ela a răspuns:

Fiecare sistem de invatamant are o programa. pentru mine e imposibil sa inteleg, cum ai reusit sa termini liceul, daca nu cunosti limba si,, alfabetul,,.

| liana12567 explică (pentru mihaela000ela):

Sunt la școala în limba engleză, voi susține bacul internațional de asemenea. Însă există niște probleme cu recunoașterea diplomei mai departe. Decât tari precum Olanda, luxemburg, norvegia etc. recunosc aceasta diplomă deocamdată și nu îmi permit financiar să locuiesc acolo happy
M am mutat datorită divorțului părinților mei, nu am dorit sa plec

| liana12567 explică (pentru mihaela000ela):

Școala este privată, dar am intrat cu bursa. Bursa s-a terminat in momentul in care am împlinit 18 ani și lucrez 8 ore pe zi in paralel cu liceul ca sa îmi pot plăti taxele de școlarizare.
Va rog nu judecați!

| mihaela000ela a răspuns (pentru liana12567):

Nu te-am judecat ..ca de, nu am eu acest privilegiu, dar am dorit sa inteleg.

| mihaela000ela a răspuns:

Art. 11. – (1) Guvernul sprijină învățământul în limba română în țările în care trăiesc cetățeni de etnie română, cetățeni români cu domiciliul în acele state sau minorități vorbitoare de limba română, oricare ar fi denumirea acestora, cu respectarea legislației statului respectiv. De asemenea, Guvernul poate sprijini înființarea de unități școlare, cu predare în limba română, în conformitate cu legislația statului respectiv.

(2) Ministerul Educației Naționale poate organiza, anual, un examen de bacalaureat pentru românii de pretutindeni. Absolvenții de liceu care îndeplinesc condițiile prevăzute la alin. (1) pot să fie înscriși la examenul de bacalaureat în România.