In primul rand e bine ca iti faci griji dar nu trebuie sa exagerezi. La istorie dai bacul doar din materia de clasa a 12-a adica din istoria Romaniei in context international. Nici eu nu stiam deloc istorie si nici nu-mi placea dar anul asta am invatat ora de ora si astfel am luat nota maxima la bac. La romana exista o programa(interpretabila de altfel) in sensul ca ti se dau niste autori canonici si la fiecare tu trebuie sa inveti un comentariu.
Autorii canonici: Mihai Eminescu(iti alegi o poezie, eu am invatat Floare albastra), Ion creanga cu basmul la alegere intre Danila Prepeleac si Harap Alb, I.L. Caragiale comedia O scrisoare pierduta, Titu Maiorescu-Criticismul junismist(este un eseu), Ioan Slavici nuvela Moara cu noroc, G Bacovia, Lucian Blaga, Tudor arghezi, Ion Barbu, Mihail Sadoveanu cu povestirea sau Baltagul, Liviu Rebreanu romanul obiectiv Ion, Camil Petrescu romanul subiectiv si romanul experiebtei Patul lui Procust sau Ultima noapte., George Calinescu-Enigma Otiliei, Eugen Lovinescu, Marin Preda-Morometii, Nichita Stanescu, Marin Sorescu teatru modern Iona.Astea sunt operele dupa cum vezi poti sa-ti alegi una din ele si trebuie pe langa comentarii sa ai si caracterizari de personaje.
Un sfat pe care ti-l dau este sa inveti constant pe parcursul anului, sa-ti cumperi carti cu variante de bac si sa le rezolvi si nu-ti face griji, vei reusi sa iei nota buna! Iti spune asta o eleva care a luat bacul cu 10 fara nicio ora de meditatie
Auzi.Degeaba inveti acum pentru ca nu vei sti inca din ce vei da bacul.Ai trecut a 10-a si nu sti inca acest lucru? Hm... si da la bac se dau din toate clasele 9-12.