Prefer sa nu iti dau totul pe tava. Am cateva sfaturi : citeste foarte bine poezia si incearca sa nu fi delimitata de granitele realului. Patrunde dincolo de mesajul vizibil si incearca sa il gasesti pe cel ascuns sub o patura de cuvinte. Dupa ce ai desprins mesajul, lasa-ti imaginatia sa sboare si alege o tema pentru compunerea ta, in care sa evidentiezi acest mesaj. Dupa aceea lasa cuvintele sa curga si, la final, verifica compunerea! Daca urmezi toti pasii pe care ti i-am prezentat o sa iasa o compunere de nota 1000000000000 +! Succes la scoala si spor la compuneri!
ATENTIE! Eu zic sa faci o compunere putin mai lunga decat limitele date (17, maxim 20 randuri ), in care sa ai cat mai multe figuri de stil luate din poezie (epitete personificatorii, personificare, metafore, inversiuni, comparatii ), dar sa ai grija ca mesajul tau sa se faca clar inteles, deoarece nu toti profesorii accepta o compunere la care trebuie sa meditezi mult spre a descoperi mesajul (sfatul meu ). Si ai grija sa nu fie o incalceala de figuri de stil, deoarece nu o sa se mai inteleaga nimic.