Sunt foarte usoare sunt si eu in clasa a7a si sunt si eu la reactiile chimice.Este foarte usor trebuie sa faci cu ajutorul calculelor de 3 simplauite un ex:80gBr(brom) n=? acum trebuie sa aflam masa bromului si pentru a afla asta trebuie sa te uiti la spatele manualului la anexe si sa te uiti cat are eu m-am uitat si are 80 sistemul periodic de ajuta sa vezi la ce grupa se afla elementul si la ce perioada.Bun acum dupa ce am aflat facem cu regula de 3 simpla. 1 mol... 80gBr ce ne-a dat problema apoi dedesubt x gmoli... 80gBr unde am cautat in anexe. Dupa cum vezi au aceeleasi numere cateodata se mai intampla apoi inmultesti pe diagonala si vine x=1mol.80gbr/supra 80gBr implifici brom cu brom si gram cu gram apoi 80 cu 80 si vine 1 mol si gata.A fost greu e usor si tot asa sper ca ai inteles rectiile chimice le poti rezolva numai prin calcule de 3 simpla.Bye bye!
Asta am inteles-o perfect.
Era super daca ne dadea test din asta. Din pacate, noi suntem mai in fata. Dupa mine, egalizarea reactilor chimice e cea mai grea lectie dintr-a vii-a.
Oricum, ai scris destul de mult si-ti multumesc pentru timpul pe care mi l-ai acordat. Funda nu-ti pot da, insa iti voi oferi un vot.
papucicu întreabă: