anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ma insel eu sau De cand a fost scoasa uniforma din Scoli, A disparut si disciplina? si haosul a pus stapanire pe scolile din Romania.Sau este doar din cauza este alta?

Care anume? Unde Este respectul fata de scoala in primul rand. apoi de profesori. Unde este acel profesor care sa reuseasca sa se impuna in fata elevilor.? Si unde sunt regulie de alta data? si masurile care se luau candva?
Eu cred ca totul porneste de la Directorul scolii, Profesori smd..Adica ce profesori asa elevi?! si punct!

Răspuns Câştigător
| johnnyMe a răspuns:

Totul pleaca din varf; adica de la minister si coboara pana la elev si chiar parinti de elevi!
Ma uit si pe aici pe TPU; multi isi fac tema aici, pun intrebari sa isi rezolve tema pentru acasa.La teze, examene ce or sa faca or sa se gandeasca ce raspuns le-am dat noi pe TPU! laughing
Am vazut multi profesori buni, pasionati de ceea ce fac; dar am vazut si profesori de toata mila!
Si de aici toata vina pleaca de la minister, inspectorate care au un interes politic in ei!
Uniforma ar trebui introdusa obligatoriu pentru clasele 1-8 nu pentru o nostalgie gen,, era mai bine cu uniforma,,; pentru ca acea uniforma creaza un spirit de echipa(echipa scoala). Locuiesc in Londra de ceva timp si e placut sa vezi dimineata cum toti copii poarta uniforma si insemnele unei anumite scoli!
Si de aici pleaca si acel spirit de echipa despre care vorbeam si vina care o are ministerul!
Treaba este simpla de vointa este nevoie. Daca ar da o lege prin care s-ar spune ca fiecare scoala trebuie sa aiba uniforma si insemne proprii pentru elevi si ca fiecare unitate de invatamant va fi finantata in functie de performante, atunci se va intampla asta:
-va fi o concurenta intre scoli pentru a obtine o finantare mai mare
-profesori vor fi obligati sa isi faca cat mai bine meseria ca sa aiba un salariu cat mai bun
-parinti vor dorii sa isi vada copii imbracati in uniformele scolilor apreciate iar scolile vor fii foarte selective in as alege elevii!
Si as putea sa mai spun multe motive dar oricum vorbesc degeaba, uitati ce pregatire au unii alesi si ce mentalitati cum or sa poata ei sa se gandeasca la o asemenea lege pe cand ei au obtinut diplome si titluri academice mai ceva decat Elena Ceausescu! laughing

34 răspunsuri:
| VadTot a răspuns (pentru ema_2625):

Stii mai era o chestie cum ca profesorii nu sunt multumiti de salariu si pentru banii care i primesc atita silinta isi dau. totusi eu cred ca unele meserii le faci pentru ca iti plac si le faci din suflet ceva mai presus de salariu. Daca nu ti convine salariu poti face o alta meserie pe un salariu mai mare.Dar se pare ca in ziua de azi cel mai important este sa ai un loc de munca cat de cat stabil si salariu sa mearga mai departe. locuri de munca pe pile fara nici un pic de experienta in domeniu se vad rezultatele.

| ema_2625 a răspuns (pentru VadTot):

Ai perfecta dreptate, daca iti alegi meseria o alegi ca iti doresti sa practici acea meserie, nu sa educi copiii sa devina lacomi si egoisti, cu impresia ca daca ai pile lucrezi sau nu; se mai fac de astea dar intr-un moment se mai pune accent si pe ce stii.Probabil de aceea mai sunt si elevii inrainti, deoarece se vede cand un profesor stapaneste bine materia predata si ei avand simtul analitic dezvoltat, cand vad ca nu le sunt explicate materiile pe cerinte, ca nu se imbina utilul cu lacutul, de aceea reactioneaza si copiii asa.

| VadTot a răspuns (pentru ema_2625):

Inainte Te duceai cu drag la scoala stiind ca ai un profesor bun care preda cu mult suflet si pasiune.Chiar daca uneori era aspru dar stia cum sa si balanseze comportamentul si cum anume sa se impune! Si nu de frica ci mai degraba din Respect! ok sa zicem ca un copil nu are cei sapte ani de acasa.Cand ajunge la scoala un profesor bun poate face din acel elev un bun exemplu!

| ema_2625 a răspuns (pentru VadTot):

Nici bataile din trecut nu erau bune, dar cel putin un profesor stia sa impuna respect si disciplina.Stia sa mentina acea bariera necesara intre elev si el, impunandu-si ideile pentru a-i educa pe elevi. Ajuns la scoala un elev poate fi modelat intr-adevar, dar aici depinde de experienta profesorului, de straduinta sa si sufletul cu care lucreaza.