Şi matematicaaa Revineee.Hei Alex, cred ca nu eşti prea pasionat de Matematica.Nevermind.
1.Ecuatiile reprezinta Găsirea unei solutii pe care trebuie sa o inlocuieşti cu necunoscuta.De exemplu.: 2a+3=11
2a=11-3
2a=8
a=8:2
a=4.Deci soluţia este numarul 4. Daca inlocuieşti in enunţul dat, Soluţia cu necunoscuta, trebuie neaparat să rezulte un enunţ adevarat: 2x4+3=11(A)
2.Aici,inecuaţiile sunt mai grele.ei bine, putem lua exemplul de mai sus, cu condiţia de a pune in loc de egal, semnele ">"; "
Buna, uita-te pe sit-ul acesta
http://math-pdr.com/index.html
e foarte bun, eu dupa el invat pentru bac. Vezi cu ce te ajuta!
La ecuatii afli necunoscuta mutand termenii cu x in stanga si termenii fara x in dreapta cu semn schimbat. Exemplu:
3x-6=2x+4
3x-2x=4+6
x=10
Inecuatiile le recunosti dupa semnele. Aici schimbi semnele cand muti termenii in alta parte ca la ecuatii dar cand trebuie sa inmultesti cu un numar negativ ca sa-ti dispara minuurile se va schimba si semnul.Solutiile sunt exprimate in intervale.
Exemplu:
2x+8>6x-3
2x-6x>-3-8
-4x>-11 /inmultesti cu -1
4x>11
x>11 supra 4
x apartine intervalului (-infinit; 11 supra 4)
cand ai semnul mai mare sau egal sau invers parantezele intervalului sunt drepte.
Deci am reusit sa iau 10 la mate ieee dar inca nu ma pot decide care ma poate ajuta mai mult deci o sa mai ma gandesc