| AlexBoss1986 a întrebat:

Ma poate ajuta cineva sa imi dau seama cum este cu ecuatiile si inecuatiile?

Răspuns Câştigător
| AllysseMari a răspuns:

Şi matematicaaa Revineeesmug.Hei Alex, cred ca nu eşti prea pasionat de Matematica.Nevermind.
1.Ecuatiile reprezinta Găsirea unei solutii pe care trebuie sa o inlocuieşti cu necunoscuta.De exemplu.: 2a+3=11
2a=11-3
2a=8
a=8:2
a=4.Deci soluţia este numarul 4. Daca inlocuieşti in enunţul dat, Soluţia cu necunoscuta, trebuie neaparat să rezulte un enunţ adevarat: 2x4+3=11(A)
2.Aici,inecuaţiile sunt mai grele.ei bine, putem lua exemplul de mai sus, cu condiţia de a pune in loc de egal, semnele ">"; "

3 răspunsuri:
| VanessaTya a răspuns:

Buna, uita-te pe sit-ul acesta
http://math-pdr.com/index.html
e foarte bun, eu dupa el invat pentru bac. Vezi cu ce te ajuta!

| vladutzu1234 a răspuns:

La ecuatii afli necunoscuta mutand termenii cu x in stanga si termenii fara x in dreapta cu semn schimbat. Exemplu:
3x-6=2x+4
3x-2x=4+6
x=10
Inecuatiile le recunosti dupa semnele. Aici schimbi semnele cand muti termenii in alta parte ca la ecuatii dar cand trebuie sa inmultesti cu un numar negativ ca sa-ti dispara minuurile se va schimba si semnul.Solutiile sunt exprimate in intervale.
Exemplu:
2x+8>6x-3
2x-6x>-3-8
-4x>-11 /inmultesti cu -1
4x>11
x>11 supra 4
x apartine intervalului (-infinit; 11 supra 4)
cand ai semnul mai mare sau egal sau invers parantezele intervalului sunt drepte.

| AlexBoss1986 explică:

Deci am reusit sa iau 10 la mate ieee dar inca nu ma pot decide care ma poate ajuta mai mult deci o sa mai ma gandesc