1.
2. Dupa intreruperea fluxului de informatii de la un organ de simt toate celelalte organe de simt se dezvolta mai mult incercand sa "acopere" lipsa organului de simt ce a incetat sa mai functioneze.
3. Tipurile de ARN implicate în sinteza proteica
c) În sinteza proteica sunt implicate mai multe tipuri de ARN, fiecare îndeplinind roluri diferite.
Sinteza ARN(transcrierea) se realizeaza tot pe baza complementaritatii bazelor azotate ca si în cazul replicatiei ADN. Dupa formarea catenei, molecula ARN paraseste locul transcrierii, iar catenele ADN revin la pozitia initiala.
ARN contribuie în diferite moduri la structurarea si functionarea materialului genetic, existând astfel mai multe tipuri de ARN:
ARN mesager(ARNm) are rolul de a copia informatia genetica dintr-un fragment de ADN si de a o duce ca pe un mesaj la locul sintezei proteice.
ARN ribozomal(ARNr) intra în alcatuirea ribozomilor asociat cu diferite proteine. El este sintetizat tot prin trascriere din ADN, dupa care catena ARNm se pliaza formând portiuni bicatenare, datorita complementaritatii bazelor azotate.
ARN de transfer(ARNt) este specializat în aducerea aminoacizilor la locul sintezei proteice. Molecula este formata din 70-90 nucleotide si are doi poli functionali: - unul la care se ataseaza un numit aminoacid
- altul care contine o secventa de 3 nucleotide care recunoaste o numita secventa a ARNm unde se ataseaza pe baza complementaritatii.
4. Nu stiu.
5. (Foloseste ceea ce am scris la 3)
6. Nu sunt sigur dar cred ca trebuie sa vorbesti despre structura si functia ovarului.
7. Rolul ARN de transfer il gasesti la ex 3.
8. (aici ai un referat care te va ajuta http://www.referat.ro/referate/Organismul_animal_3195.html )
Succes.
Ioiii Multumesc foarte frumos ca mi-ai scris! :*
Cu placere. Si eu tot biologie (anatomie si genetica) am dat la bac si mi-a placut mult.
Alea-s buzele tale?
Daca da, bacul e doar o formalitate, tot ce rostesti va primi 10
)))) bacul e scris, nu oral. probele orale le-am avut
Curiosul999 întreabă: