Geografia e materia mea preferata si pot spune ca ma descurc destul de bine la geogra. uite cum invat eu:citesc prima data lectia respectiva de 2-3 ori dupa care incerc sa o invat pe de rost. apoi daca e cazul ma uit pe harta si incerc sa aplic ceea ce am invatat.
Geografia este destul de logica fata de geografie. o data ce citesti incearca sa le intelegi logic. sau daca nu reusesti invata pasa cu pasaj pe de rost.mai repede nu cred ca se poate. poti incerca sa iei lecitina.
Eu am invatat geografia Romaniei mai mult calatorind. calatoriile sunt o motivatie buna. de exemplu, pentru la vara, dupa bac mi-am planuit o excursie in muntii Fagaras, sa trec transfagarasanul pe jos. asa am citit tot ce tine de zona si comparativ cu muntii din zona mea am inceput sa pricep minunea asta de geografie ca fiind utila.
Salut... pur si simplu iei harta si ce vezi pe caiet/carte localizezi pe harta ca sa ai si o memorie vizuala...si asa iti reamintesti mult mai bine... in geografie... cred ca asta e cheia...lucrul cu harta... in cazul in care nu iti amintesti exact o chestiune, ti-o poti reaminti viziual pe harta si asa iti amintesti si contextul...Insa...geografia nu se poate invata fara harta ca se pierd informatiile... succes...
Pai eu fac asa! ma retrag intr-un loc linistit si citesc lectia cu mare atentie sa pot intelege ceva. apoi daca tot n-ai inteles incearca sa gandesti cat mai logic.si sa nu inveti ca papagalul, ca ziua urmatoare nu mai stii nimic!
Geografia e logica trebuie sa citesti lectia cu mare atentie sa inveti rand cu rand apoi sa inveti pe bucati. dupa ce ai invatat pe bucati lectia o spui pe toata odata iar dupa ce o stii poti aplica cunostintele pe harta
Ghost28 întreabă:
Curiosul999 întreabă: