Dragul meu, cand intri in armata depui un juramant militar. Acest juramant daca nu-l respecti poti sa ai probleme foarte mari, chiar condamnarea la moarte pentru ca esti obligat sa executi ordinele comandantului. Un mic exemplu, un amic a facut armata la Timisoara in 1989 la pompieri, in timpul revolutiei a primit ordin sa mearga in centrul Timisoarei pentru a imprastia demonstrantii. Putea sa se opuna acestui ordin? Stim destul de bine ce rol a jucat armata in revolutie. dar toti se feresc sa o condamne. Au gasit cateva capete de acuzare, generali, colonei care sau conformat ordinului comandantului suprem care era Ceausescu.
La 13 ani cat ai, nu cred ca esti in masura sa-ti dai cu parerea despre ce a fost atunci.
Simplu. Ca sa scape de revolutionari, Ceausescu a dat ordin sa se traga sa sai sperie. Apoi vazand ca situatia mai rau se inrautateste nu a mai avut de ales decat sa scape de revolutionari tragand in ei si omorandui.
Funda?
Interese, nu stim noi(prostimea). Dar acum li se umfla falcile plangand dupa salariile lor de 40 de milioane si se 'ambaleaza"cum au aparat ei tara de raufacatori.
Armata romana in special granicerii prin ordinele lor au nenorocit in batai, impuscari si taiati de elicele navelor de pasageri pe dunare, zeci de mii de tineri care cautau libertatea, acum protesteaza pentru pensii si alte beneficii, nu au rusine nici mustrari de constiinta ca au trait si traiesc ca trantorii, ce bunuri au produs acestei patrii.
Eu as pune intrebarea altfel: de ce a fost nevoie sa se traga in populatie dupa ce Ceausescu a fugit? Tare as vrea sa-l vad pe Iliescu dupa gratii macar o zi. El este adevaratul cap pentru multimea de victime ce a fost dupa aia.
Pentru că la comanda armatei române se afla un idiot(Ceauşescu). În armată ordinul nu se discută ci se execută.
Pai ce nu antelegi? ceausescu a dat ordin armatei sa deschida foc asupra populatiei daca aceasta mai protesteaza, problema este ca armata an cele din urma a cedat spre ghinionul lui ceausescu
Pentru ca ei voiau sa nu mai fie ceausescu la conducere iar ala(ceausescu)a comandat micsorarea reclamantilor prin decedarea lor deci funda?
Pai asa e in romana...majoritatea legilor sunt anormale si partidul roman isi fura propria tara ei se imbogatesc si tara moare de foame
anonim_4396 întreabă: