Profa mea de franceza a zis ca a fost in Franta si unii vorbeau asa prost incat se mira si ea si a zis ca a fost dezamagita ca unii de acolo nu stiu nici propria limba sa o vorbeasca, prin asta vreau sa spun ca poti sa inveti o limba foarte bine, insa nu ai cum sa stii absolut tot, caci nimeni nu e perfect.
Nu cred ca francezii vorbesc prost franceza, mai degraba profesoara ta a fost intr-o zona in care se folosea un dialect pe care ea nu il intelegea prea bine. La noi e mai simplu, nu sunt dialecte, eventual sunt regionalisme si accente care ne fac sa intelegem mai greu limbajul locuitorilor dintr-o anumita zona, dar in alte tari, cum e Franta, Germania sau Italia se vorbesc dialecte care sunt atat de diferite de limba oficiala incat nu se pot intelege intre ei.
Poti însuși o limbă la perfecție doar dacă te muți cu traiul în țara respectivă. Am și exemple reale.
Eu zic ca ai dreptate. E mai greu sa știi mai ales locuțiunile si expresiile...
Chiar si daca esti englez nu poti sa stii la perfectie limba engleza(chiar daca esti expert, ca doar nu esti enciclopedie si DEX, plus ca nici in astea 2 nu sunt scrise toate) si chiar daca esti roman nu poti stii la perfectie limba romana.
Cel putin, asta e parerea mea.;-)