In mare parte, aceasta vina trebuie atribuita parintilor, pentru ca nu sunt in stare sau nu le pasa faptul ca trebuie sa-si educe si sa-si indrepte copilul catre calea cea buna.O mare parte din vina o are si muzica tiganeasca(maneaua) care emana atata prostie si incultura, dar care din pacate isi poate insusi titlul de cel mai popular gen de muzica de la noi din tara.Si ne mai miram de ce o intreaga Europa ne caracterizeaza o tara de needucati, analfabeti si rromi! Va trece mult timp pana cand tara se va curata de asemenea mizerii!(daca se va curata vreodata)
Pentru ca adolescentii din ziua de azi nu isi mai dau interesul pentru scoala si alte lucruri.Ei considera ca scrisul acesta stupid este mai rapid si intr-adevar scrii mai repede dar mie una imi ia foarte mult sa descifrez toate cuvintele .Nu e vorba numai de adolescenti sunt si adulti cu astfel de probleme.
Generatia counter-strike ce sa le faci,eu am prins copilaria cand ne jucam cu tevile,ei se joaca doar pe calculator. Apoi noi jucam fotbal de dimineata pana seara si nu aveam timp sa ne ingrasam sau sa bagam in noi mancare gen fast food, ei joaca fotbal virtual pe Wii. Daca ar fi sa concluzionez, tehnologia asta creeaza analfabeti.Generatia hi5 si photoshop, viitorul e crud!
Asta e, din cauza internetului si a prostiei omenesti s-a inventat alfabetismul. Daca le place sa scrie asa e treaba lor pe o parte le da avantaj ca nu trebuie sa mai scrie cuvantul intreg si vorbesc mai repede dar pe alta parte e nasol unele cuvinte ma enerveaza de exemplu: (pai, job, ast.).
Sti de ce scriu asa? Pentru ca asa se scrie pe net, in limbaj de mess de ex. in loc sa apui eu spui ''eu'', in limbaj de messenger.
Adolestcentii din ziua de azi nu mai au un interes mare pentru scoala.
Acum e la moda cu prescurtarile si sa nu uitam ca la moda este si bautura si drogurile.
Uni cred ca asa pot scrie mai mult intr-un spatiu mai restrans.
Nu e vorba de analfabeti ci de faptul ca adolescentii in ziua de azi sunt foarte lenesi, puturosi le e sila sa scrie tot cuvantul
Bai daca u esti de pe vremea bunicii nu mai folosii netu...asa se scrie pe mess...se numeste prescurtare sau vrei sa iti desenam>?!
Nu-i adevarat.Singurul motiv pentru care se poceste romana in scris si vorbire este dorinta de a parea cul.de-aia bagam si englezisme si etc etc etc.Nu ca ar fi ei foarte prosti, ci vor doar sa fie tari, sa intre in gasti jmechere.De aceea s-au si prostit, pentru ca asta e preocuparea principala.
Bai cosmine ca cata dreptate ai.ca acesti adolescenti nu stie sa vorbeste romaneaste, finca ei au invatat messengeriana.de aia ei in loc sa scrie sindicat, ei scrie sindikkat.sau in loc de cam ei scrie km.ei se crede smecheri si destepti, da nu sant.de aia noi astia mai culti, bineinteles care este, trebuie sa aratam atitudinea noastra fata de lingvistica romaneasca si rroma din care s-a format limba.adeca asa cum zici si talica, o reabeletare culturala.si cine sa o faca daca nu noi astia mai kulturalizati?
@bebelusharoxinna Draga mea, iti multumesc din suflet ca mi-ai raspuns, sincer. Nu faci decat sa imi intaresti afirmatia anterioara - imi pare rau sa iti zic, insa dumneavoastra, din pacate, faceti parte din cei 47%! Si nu, nu vreau sa imi desenezi, insa ai putea sa o faci celui care iti va lua un interviu pentru un job(asta in speranta ca vei reusi sa citesti adresa unde va trebui sa ajungi); cu siguranta limba romana pentru tine este o enigma. Imi permiti un sfat? Multumesc. Te rog eu mult, dar mult de tot, sa continui in degradarea culturala in care te afli, da?
Asta e generatia de copii facuti prin download, nu pe cale naturala. mai scriu si eu cu prescurtari, nu o fac acum pe intelectualul, dar totusi stiu cand trebuie sa le folosesc sau nu. si incep sa cred ca aia 47% nu sunt doar atata, pot fi mult mai multi. daca totusi scoala elementara nu o au, macar scoala vietii sa ii invete cum sa se comporte.
Nu e vorba neaparat ca sunt analfabeti.Sunt doar frustrati care vor sa para interesanti cu intrebati de c***t
@Rosinanta Sa ma duc naibii? Sincer, nu cred ca ma primeste! Mai ciumpalaco, nu vreau sa fiu desemnat in niciun fel; pur si simplu am pus o intrebare simpla(probabil pentru creierul tau plin de manele si...iar manele, este foarte greu de inteles - scuze), atat. Care vrea sa raspunda, bine, care nu, nu - nu oblig pe nimeni. Ti-as multumi pentru faptul ca ti-ai rupt din pretiosul tau timp sa-mi raspunzi, insa nu pot; chiar nu pot! Bine, pa!
Ma faci analfabeta? Daca scriu uh,cf,bine,acasa,kalculator, etc trebuie. sa ma faci analfabeta.Tu esti analfabet c scrisu tau(ex:mah), tu esti analfabet 100%.
@Deutssa: cat de mult ai vrea sa-l jignesti, analfabet 100% nu e pentru ca stie sa citeste si sa scrie. Jigneste-l cu altceva, ca sunt convins ca-l va durea fix in cot si va plange in chinuri amare.
@NoChanceForUs mi se pare mie, sau ai scris "sa citeste"? o Doamne - have pitty of her soul! Ma abtin din a face further comentarii. Insa, e bun bun de tot.
@Deutssa nu te fac eu analfabeta, ci, culmea, tu practic te-ai facut analfabeta! Imi este mila de sufletelul ala al tau, care pana si ala e analfabet!
Pentru ca, in ziua de azi, calculatorul conduce, nu noi. Din cauza tehnologiei noi am ajuns si in vorbire sa facem asta.