| DaTRoll a întrebat:

Mai am la dispoziție cam o zi si jumatate sa invat. Luni dau test si trebuie sa stiu operele pentru bac. Stiu la fiecare cate ceva dar vreau sa stiu cel putin 3 pagina la fiecare. Ar fi cam 15 opere. Cum sa fac? Ce sa beau? Sa stau noaptea?

Răspuns Câştigător
| sierra1 a răspuns:

3 pagini ori 15 opere = 45 pagini. Daca iti ia sa citesti, sa intelegi, sa repeti, sa aprofundezi 10 minute de pagina, rezulta 450 minute. Adica vreo 8 ore de cancentrare maxima. Daca mai dormi 8, gata timpul. Deci la treaba!

| DaTRoll explică (pentru sierra1):

De as avea si chef ce bine ar fi

| sierra1 a răspuns (pentru DaTRoll):

Mda

Răspuns Apreciat de Editori
| name50 a răspuns:

Nu incerca sa stai sa-ti iei din orele de somn pentru invatat pentru ca nu o sa retii mare lucru, incearca sa iti portionezi cumva toate operele in asa fel incat sa ai si pauze intre invatat ca altfel ai sanse foarte mari sa le incurci.Cel mai simplu pentru tine acum pe ultima suta ar fi sa iti scoti anumite idei principale ale fiecarei opere gen anul publicarii, o definitie cat de mica pentru incadrare (gen daca e roman, nuvela, schita), ce tema are, viziunea si ceva caracterizare a personajelor.In rest poti sa retii niste idei de baza, o structura general valabila pentru toate comentariile, cum ne dadeau profii in clasa a 8 pentru capacitate.Mare lucru nu trebuie sa retii,cred ca te ajuta sa stii bine si un rezumat ca sa nu incurci personajele. Poti de altfel sa repeti si sa-ti faci o lista cu structuri de legatura (consider ca,sunt de parerea ca,opera transpune, contureaza, dezvaluie, personajele transmit, apare expresivitatea limbajului, caracterului, mimicii....chestii de genul sa para pompoase la citit?).Mie imi este mai usor sa invat asa pentru ca pur si simplu nu reusesc sa tocesc. Sper sa te ajute, asa ca bafta la lucrare si ia si odihneste.te.

1 răspuns: