Buna.In primul rand, mai ai timp sa te hotarasti.La mine nu a fost o decizie grea:m-am hotarat in ultimele luni unde sa dau.
Acum, vrei sa devii invatator Trebuie sa existe in orasul tau un liceu cu profil invatator-educator, in cadrul unui liceu pedagogic, desigur.Acum sincer, nu stiu cat la suta conteaza liceul, important e sa il termini si sa dai la o facultate sigura, de viitor, cu specializarea dorita.
Succes.
Profil pedagogic. Personal, cunosc doar doua orase din tara care au liceu cu profil pedagogic. Slatina-profil pedagogic cu dubla specializare(educator-invatator), Valcea-profil pedagogic specializare educator. Este un profil ce se bazeaza in principiu pe uman, romana, istorie, limbi straine, dai ai nevoie si de putina matematica. Si bineinteles materia de profil-pedagogia. Se intra pe baza de probe de admitere la desen, sport, muzica, si un interviu la care se urmareste, in principiu, dictia. Probele se trec foarte usor, nu se primesc note, doar "admis-respins".
Pai stiu din proprie experienta ca trebuie sa intri la liceul pedagogic. in bucuresti este liceul elena cuza, prin drumul taberei. presupun ca esti clasa a 7-a. si eu la fel. si vreau sa merg la acel liceu pedagogic ( sunt din bucuresti). numai ca eu vreau sa fac si facultatea pedagogica, ca sa merg mai departe, pentru profesoara si nu trebuie neaparat sa merg la profilul pedagogic la liceu. daca tu vrei sa devii invatatoare, fara facultate( pedagogica, normal) trebuie sa mergi la profil pedagogic. cand intri acolo iti da niste probe: sa canti, sa reciti o poezie etc. si cred ca ar trebui sa te descurci cam la toate materiile care se predau in ciclul primar (I-IV)- respectiv: lb. romana, matematica, geografie, istorie, stiinte ale naturii, educatie civica, muzica, desen, sport si ce o mai fi.
http://cnelenacuza.uv.ro/prez.htm
http://www.bucuresteni.ro/......_4857.html
bafta si poate ne intalnim la liceu!
Eu iti spun sa nu te grabesti. eu m-am decis in ultima saptamana in care se faceau listele, iar daca vrei sa devi invatator nu stiu. Ti-ar trebuit matematica si romana mai mult ... dar eu te sfatuiesc sa te duci la un liceu cu profil pe materia care te descurci tu mai bine... pentru o meserie nu-ti trebuie un profil anume. Poti sa faci liceu militar si sa te faci invatator n-are nici o legatura. oricum mai ai mult timp pana atunci. succes!
Eu m-am hotarat cu 2-3 luni inainte...
Ti-ar trebui un profil uman gen stiinte sociale sau filologie, cred ca s-ar potrivi cel mai bine stiintele sociale unde faci mai multa: romana, logica (in a 9-a ), pshihologie (parca in a 10-a), istorie geografie...
Ar trebui sa dai la un liceu cu profil pedagogic, si eu tot la acest profil sunt, si materiile de baza sunt in special cele care se fac in clasele I-IV (ca sa nu le insir acum) dar sunt si limbile straine si pedagogia, daca iti doresti atat de mult, merita sa incerci ca ai multe de invatat! Iti doresc succes sa intrii unde vrei tu!:*
Curiosul999 întreabă: