Sunt doua opere diferite.
Un film concentreaza cartea in 2-3 ore vizuale, si este creat dupa fantezia regizorului.
O carte citesti mult mai indelungat si-ti tine fantezia in miscare. Nu vezi o scena filmata, ci mintea ta va crea scenele tale proprii, care rareori seamana cu filmul, cel mai des il depasesc.
Depinde strict de tine. Cartea e mai buna mereu decat filmul dar eu personal nu mai am rabdare sa citesc si cartea dupa film. Nici macar filmul dupa carte nu-l prea urmaresc
Acum depinde cum vezi tu problema. Unii și-ar pune-o exact pe dos, anume dacă mai are rost să vadă filmul dacă au citit cartea. Dacă ție ți-a plăcut foarte mult filmul atunci ar fi ok să citești și cartea care poate aduce detalii în plus față de film. Eu niciodată nu am citit cărți care se leagă de film ci mi-am luat 3 nuvele care au legătură cu un joc. Story-line-ul prezent în joc nu este prezentat în cărți. În cărți sunt prezentate acțiuni din trecut deci vin cu o completare. Și de asta le-am luat că dacă spuneau tot ce era pe acolo nu cred că le mai cumpăram. Acum depinde și de tine.
DA!
pentru ca 99% dintre carti sunt mult mai bune decat filmele facute dupa ele
Exceptie: "Pe aripile vantului", unde filmul bate cartea.
Dau doar 4 exemple relevante, accesibile oricui, ușor de digerat cum s-ar zice.
Les Miserables, The count of Monte Cristo, cei trei muschetari sau robin hood.
Niciuna dintre aceste ecranizări nu se apropie de carte. Și nu se vor apropia never. La fel Tess, Jude, Rebecca, la răscruce de vanturi și multe altele.
Da. Dacă înțelegi ca un film si o carte sînt lucruri total diferite.
In film vezi și auzi. Nu ginduri, nu mirosuri.
Da.Aici depinde si de preferintele fiecaruia, dar cartea "bate" filmul, in opinia mea.Cartea e mult mai cuprinzatoare, contine elemente detaliate, surprinde cu exactitate gandurile, starile, ceea ce se petrece in mintea si in sufletul personajelor.Filmul e ca o cortina.Cartea prezinta si ce e in spatele cortinei, continutul din spatele aparentelor create.
Daca te uiti la "Enigma Otiliei" film si te duci la bac bazandu-te pe asta, nu stii nimic
Deci are rost sa mai discutam?
Sincer daca vrei da
sincer uneori nu prea pentru ca te uiti la film si te fascineaza si cand vezi cartea cat este spui ca vrei iarasi filmul
Depinde. De obicei cartea este mai bună și diferită. Deci da. În plus, oricând este bine să citești.