anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Mai exista atli pesti-mamiferi in afara de delfini si balene?

Răspuns Câştigător
| jo a răspuns:

Nu exista "pesti-mamiferi". Se numesc mamifere acvatice. Delfinii si balenele fac parte din ordinul cetacelor, dar si foca, morsa, leul de mare sunt tot mamifere acvatice.

17 răspunsuri:
cami
| cami a răspuns:

Da, focile, dugongii, calutul de mare, steaua de mare, pisica de pare.

regis
| regis a răspuns:

Subscriu la @jo. La scoala am invatat ca mamiferele sunt vertebratele care nasc pui vii pe care II HRANESC CU LAPTE, produs de glandele mamare. Asadar conditia sa nasca pui vii nu este suficienta.
Rechinii, calutii de mare, pisica de mare sunt pesti, iar steaua de mare nici macar nu face parte din vertebrate.
Delfinii si balenele sunt doar mamifere, nu sunt pesti; singura legatura cu acestia fiind mediul in care traiesc.
Faptul ca este o intrebare simpla nu justifica denaturarea sensului unor cuvinte, iar un raspuns gresit nu ajuta pe nimeni, ba dimpotriva...

regis
| regis a răspuns:

@Bro - scuze, erata ta aparuse in timp ce eu imi scriam raspunsul, pe care nu il modific, pentru ca nu se referea numai la tine. Am vazut ulterior si am apreciat cu un vot "inteligent" faptul ca ti-ai recunoscut greseala. Am mai compensat astfel cele doua voturi "stupid" pe care ti le aplicasem anterior, contra unui singur "inteligent" pentru cel cu "balenele si delfinii nu sunt pesti". Deci scor general la intrebarea asta 2-2 happy.
Later edit: referitor la intrebarea ta, eu nu o fac, pentru ca nu gresesc niciodata. rolling on the floor

regis
| regis a răspuns:

Mai opriti-va cu scuzele si cu recunoasterea greselii, ca deja incep sa am mustrari de constiinta. big grin

leonardk
| leonardk a răspuns:

Rechinii.

leonardk
| leonardk a răspuns:

Ptr cine a votat stupid - in Marea Neagra traieste rechinul albastru - o specie de rechin care nu depaseste 1.5 m si care nu este agresiv. Prin 1983 erau 4 pescadoare mici care pescuiau in MN si mai vindeau pe sub mana sturioni si rechini. Am vazut cu ochii mei mai multe femele pe puntea vasului nascand intr-un ultim efort de a-si perpetua specia. Intrebarea se referea strict la pesti mamiferi (pesti care nasc, nu depun icre). Strict la asta m-am referit. Multumesc!

leonardk
| leonardk a răspuns:

Multumesc pentru sustinere Bro! Ma deranjeaza fantastic cei care voteaza stupid cu atata usurinta - sunt stupid pentru ce vad cu ochii mei. Mi-ar placea ca votul stupid sa nu poata fi dat fara o justificare care sa ne lumineze stupizenia din noi. Era o intrebare simpla nu una stiintifica si cu pretentii.

leonardk
| leonardk a răspuns:

Cred ca eu trebuie sa-mi cer scuze pentru ca eu am creat toata aceasta confuzie. Am exclus alimentarea cu lapte matern considerand rechinii mamifere numai pentru faptul ca se nasc. Este greseala mea si o recunosc.

| jo a răspuns:

Mamiferul este animalul cu sange cald care naste pui vii si ii hraneste cu lapte. Mamifer, literal, inseamna sugator. Femelele de rechin, chiar daca nasc pui vii, nu ii alapteaza. Rechinul este un peste cu schelet cartilaginos conform oricarei clasificari biologice. Va rog sa va verificati informatiile inainte sa raspundeti. Induceti copii in eroare.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Numai ca delfinii si balenele nu sint pesti. Sint doar mamifere big grin

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Leonardk asa e, rechinul naste si el pui vii. Cine te-a votat stupid, nu stie. Sau poate are alta explicatie, sint curios sa o aud.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Leonardk nu pe tine te-a votat stupid. A vrust sa spuna ca el/ea e stupid, ca nu stia raspunsul rolling on the floor

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ok m-am informat si rectific. Rechinul este peste. Al dreak rechin, sa ma pacaleasca el pe mine rolling on the floor

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Regis nu mai era necesar, mi-am recunoscut greseala in ceeace priveste rechinul. Nu sint infailibil si o mai scrintesc uneori, ca oricare altul, dar acum daca tot mi-ai tras o palma postind dupa ce am admis ca am gresit, ma intreb insa citi au curajul sa recunoasca atunci cind gresec. Tu o faci?winking

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Regis merci. Da nu sint si nimeni nu e infailibil, nici macar computerul big grin tongue

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Regis ce ma bucur rolling on the floor

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ce tampiti sunteti! calutul de mare e un peste! nu stiti sa faceti diferenta?! sunt doar acestea:delfinii, balenele, focile, dugonii, leii de mare.in antichitate se credea ca si rechinii dar nu, acestia sunt pesti. ok? documentativa si voi.