Bineinteles ca merita sa fi drept in viata. De ce? Pentru a reusi in viata. Chiar daca pare ca in viata reusesc doar cei care fura, mint sau dau spagi nu este asa. Intr-o zi va fi promovata inteligenta si dreptatea morala. Daca toti ar gandi " Merita sa fi drept?", atunci tara in care traim nu isi va reveni niciodata. Majoritatea oamenilor asteapta schimbarea de undeva de sus, dar aceasta schimbare este in fiecare din noi. Daca fiecare incepe sa fie drept in primul in rand fata de el si apoi fata de viata si de semeni atunci Romania va iesi din impas. Pentru a avea pretentia ca cineva sa se schimbe trebuie sa te schimbi tu mai intai si apoi sa ajuti si acea persoana sa se schimbe. Problema multor romani este lipsa de incredere in sine, multi cred ca daca te-ai nascut in Romania esti mai prejos decat ceilalti, dar nu este deloc asa. Romania a vut intotdeauna valori si va avea in continuare, deci nu este nici o rusine sa te nasti si sa traiesti in Romania. Deci in final eu iti recomand sa fi drept ca nu prin minciuna si furt vei ajunge departe in viata, departe vei ajunge doar cu ajutorul unor principii solide. Si dupa ce ai reusit sa te schimbi pe tine ajuta-i si pe cei din jurul tau sa o faca, iar Romania va redeveni ce a fost odata. Cam asta am avut de spus. O seara buna.
Țara este strîmbă pentru că cresc, prin noi și printre noi, agramați precum semnatarii mihai 1810, Florin Marius 123, Wolfy Wolf și, mai presus de toate, faptul că există și educatori ( profesori) care îi lasă să treacă și să ajungă pînă chiar la stadiul de a da sfaturi.
Sunt acei oameni care nu știu că nu știu (Florin Marius 123 e unul din gravele exemple) dar tot ei sunt cei cu gură mare, că ar fi în stare să - ți dea cu Dîmbovița în cap.
Oameni buni, impuneți - vă un moment de reculegere și, dacă nu sînteți în stare să vă vedeți în oglinda nepriceperii, aveți bunul simț și întorceți-vă la „o-i" - „oi" și „A-na a-re me-re"!
Să fiți sănătoși!
Doar acum am citit comentariul tau... da poate este adevarat ce spui, dar eu nu ma dau exemplu pentru nimeni, nu va dau sfaturi, si crede-ma eu nu prea ma descurc asa de bine cu romana cum ma descurc cu matematica, dar nu te vad in masura sa dai tu exemple de lucruri rele sau bune, mai rau ii ca ma judeci pe mine si nu te uiti la tine oricum am inteles ce ai vrut sa spui am aplecat capul, dar totusi cam dur mesajul, iti urez o viata bune si plina de realizari intr-un fel mi-ai deschis ochii.
Vezi că ți-am trimis un răspuns!
Am observat
Amice, la vîrsta mea, de 69 de ani, crede - mă că sînt în stare să dau și sfaturi. Am 25 de ani învățătură, prin cele școli românești.
Și cel mai bun lucru pe care, te rog, să-l iei în considerație este următorul: Tu ești în stare să pricepi că în ultimii 25 de ani învățămîntul și educația în România au ajuns în situație CATASTROFALĂ?
Ei, bine, cu dulcegării, cu românescul „las*că merge și-așa", cu suficiență și mediocritate nu se vor crea oameni noi.
Trebuie făcut „tabula rasa" ( vezi și tu pe undeva ce înseamnă acest lucru).
„Aut Caesar, aut nihil"
Să fii sănătos!
Eu cred ca se merita. Nu de alta, dar poti sa dormi linistit. Iar linistea sufleteasca e mare lucru.
O faci pentru tine, nu pentru altii.
Se merita sa fi drept. Si ce daca ceilalti nu sunt, asta e treaba lor, dar datorita acestor oameni care mai lupta cat de cat pentru bunatatea lumii si cea sufleteasca nu am ajuns noi la anarhie, la lupte intre noi si numai infern. Trebuie sa fi drept, asta te incalzeste si te face sa te simti mai bine. Totodata te face mai frumos in interior.
Sunt de acord cu tine! In tara asta numai nedreptati se intampla. RAR se intampla cate ceva bun...
La TV omule esti redus mintal apucate citeste codul lui DA VINCI La tv is numai prosti Mass-media conduse de illuminatti! Fratele meu citeste ce ti-am zis si dupa aia daca vrei mai vorbim PS : uitate la documentare despre adevarata mass-media vorbesc serios
In primul rand cred ca ar trebui sa-mi recitesti comentariul, iar in al doilea rand ar trebui sa pui mana pe o carte de gramatica, inainte sa te apuci de citit chestii mai complexe
p.s. vezi ce scrii despre illuminati, ca poate te urmareste si iti taie netu'
Este foarte pisbil sa nu imi pese de netu` asta sa mi-l taie demnitatea si constinta mea nu o sa mi-o taie niciodata si care-i faza ca imi taie netu`? Nu am inteles nu putem trai fara net`?
Si ce greseli gramaticale am? Eu nu le-am observat
Curiosul999 întreabă: