Da, e acelasi lucru. Ai luat exercitiul cumva din caietul de vacanta, unul verde? Ca si eu am unul de la fratele meu si pe prima pagina ii da ceva cu aria semantica a cuvintelor frate si sora parca.
Deci camp semantic sau lexical se refera la cuvintele care fac parte dintr-un anumit domneniu. Uite de exemplu:scoala.campul lexical se refera la cuvintele care fac parte din acest domeniu:profesor, caiet, elev, ore, lucrarietc. Sper sa fie bine.
Cred ca stii ca aria semantica nu se refera la matematica, ci la romana, nu?!
Cine nu face diferenta?!
Câmpul lexico-semantic constituie o clasă de cuvinte reunite prin componente de sens comune, dar între care se stabilesc diferenţe (opoziţii) semantice.
Câmpul este o clasă relativ deschisă, alcătuită riguros de specialişti şi, în mod aproximativ, de vorbitorii obişnuiţi.
EXEMPLE:
- numele de rudenie (aproximativ 50 de termeni în limba română)
- numele de culori (peste 200 de termeni în limba română)
- denumirile animalelor domestice şi sălbatice
- denumirile fenomenelor sonore ş. a.
Asocierea cuvintelor în câmpuri prezintă avantajul de a reţine mai precis diferenţele între termeni. De exemplu, a striga este corelat cu a vorbi, amândouă desemnând „sunete articulate" emise cu „diferenţe de intensitate" în schimb a răcni, a rage, desemnează „sunete nearticulate", „emise cu intensitate mare".
Sunt prof. de romana
Câmpul lexico-semantic constituie o clasă de cuvinte reunite prin componente de sens comune, dar între care se stabilesc diferenţe (opoziţii) semantice.
Câmpul este o clasă relativ deschisă, alcătuită riguros de specialişti şi, în mod aproximativ, de vorbitorii obişnuiţi.
EXEMPLE:
Asocierea cuvintelor în câmpuri prezintă avantajul de a reţine mai precis diferenţele între termeni. De exemplu, a striga este corelat cu a vorbi, amândouă desemnând „sunete articulate" emise cu „diferenţe de intensitate" în schimb a răcni, a rage, desemnează „sunete nearticulate", „emise cu intensitate mare".
EXEMPLE:
NICKSOOO întreabă:
Curiosul999 întreabă: