Draga elenehd, nu eu ti-am notat rasunsurile cu stupid si chiar vreau sa precizez ca nicidata nu dau acest calificativ fiindca respect timpul pe care repondentul si l-a pierdut redactand raspunsul.
Cu toate ca informatiile tale despre nuvela respectiva sunt foarte exacte, nu despre asta este vorba.Si cum se pare ca intrebarea era prea de detaliu pentru a i se da raspunsul il voi da eu, pentru a incheia discutia.Este vorba despre discutiile purtate in sedintele Junimii la Iasi, atunci cand se punea problema articolelor ce urmau a fi publicate in numarul respectiv al revistei.Totdeauna,redactorul revistei, Iacob Negruzzi atragea atentia"Si ganditi-va la Duduca din Vaslui!"Asta pentru ca in unul dintre numerele publicate anterior, un autor folosise niste termeni socotiti licentiosi starnind protestul unei tinere cititoare din Vaslui.Era un apel la decenta!
Sper ca te referi la nuvela satirica "Duduca Mamuca" scrisa de Bogdan Petriceicu Hasdeu pe care a scris-in anul 1861 si din cauza careia i s-a intentat un proces la Iasi deoarece nuvela era cosiderata imorala, chiar obscena dar a fost achitat dupa ce s-a aparat singur... ajuns in Bucuresti, in anul 1863, in semn de protest scrie, in anul 1864, "Micuta" varianta cenzurata a nuvelei "Duduca Mamuca". Sper ca la asta se referea intrebarea ta. M-ar bucura sa stiu ca raspunsul meu ti-a fost de ajutor. O zi buna.
Imi pare rau ca nu am ghicit la ce anume te refereai in intrebarea ta dar sa stii ca tot ceea ce ti-am scris in raspunsul anterior nu e deloc stupid ci sunt realitati pe care cu siguranta nu le stiai despre nuvela lui B.P.Hasdeu. Poate imi spui tu unde e stupiditatea raspunsului din moment ce eu am fost foarte explicita la ce anume ma refer in raspunsul pe care ti l-am dat si pe deasupra am si subliniat la inceputul raspunsului ca citez"Sper ca te referi la...".