| Crisstinayy12 a întrebat:

Maica-mea vrea să mă îngrășat ajutor ajutor.

Pe lângă că sunt grasa mai vrea sa mă îngrăș

Am 143, 10 ani si 42kilograme. Pe cantarul lui maica-mea arata 39 dar la școala 42 și la prietena mea.

AM niste picioare grase. Decand imi da sa mănânc tâmpenii. Vrea să mă îngrășat că sa"cresc in înălțime"..
Mi-a dat să mănânc un bol gigantic de supa cu legume carne și tăiței și l.am mâncat. Apoi o banana, un suc tedi mic de 200 ml. Încă un suc. Doua ciocolatiu.Inca o ciocolata peste 3 ore (mare cu brânză dulce) și kiwi (un bol mare cu kiwi), căpșuni și acum alune. Dacă mă îngrăș cresc in înălțime? Decand m-am îngrășat am mai mica înălțimea de cum era înainte(145-146). Și dacă e normal să mănânc atâtea big grin

Răspuns Câştigător
| ALGator a răspuns:

La 143 cm 42 kg 10 ani ai un indice de greutate ideal de 20, 5 (kg/m2). Limitele pentru ideal sunt intre 19 si 25, deci esti mai aproape de minim decat de maxim.
Vorbeste cu medicul la scoala sa vezi ce parere are si el.

Altfel, cum stii ca ai greutatea mare sau normal? Cauta BMI (Indice de masa corporala) pe google.
Inaltimea nu are cum sa-ti scada. Iti va scade pe undeva cand ajungi la 50 de ani.
Intr-adevar, mama ta pare sa exagereze cu alimentele pe care ti le da. Doua ciocolate pe zi sunt inutil de mult. Si mincatul dulciurilor intre mese pune in pericol dintii.
Nu intra in panica. Discuta calm cu ea, arata-i ca esti documentata, si ca nu ai de gind sa fii "slaba".
Gindeste-te si la faptul pe care ti l-am aratat mai sus, ca esti in limitele normale.
Mai mult de atit, forma ta la 10 ani inca nu e definita. Foarte probabil ca vei arata altfel la adolescenta. Asa ca nu da prea multi bani pe aspectul de acum. Te vei transforma si deveni mai "feminina" daca asta urmaresti.

3 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Spune-i ca e o tampita.

Femeile ar trebui sa aiba greutatea cu -10 mai putin decat intaltimea lor, exmeplu, daca ai 1, 50m inaltime, ar trebui sa ai 40kg.

| MrCovrigel a răspuns:

La fel sunt si eu cu mama...am 16 ani, 1, 65 si 52 kg si vrea sa ma ingras sa mai cresc(ea e mai mica ca mine, iar tata putin mai inalt deci n.am cum) inaltimea tine de corpul fiecaruia. daca mananci 10pizze nu te faci peste noapte de 2metri..deci mananca mai sanatos ca ai timp sa mai cresti, nu o sa ramai asa

| Daniel9988 a răspuns:

Hai ca esti troll... Daca nu, spune-i lu' maica-ta ca un doctor i-a transmis ca trebuie dusa la spitalul de psihopati!