| Mwhahahaa a întrebat:

Maine avem proces la scoala.Despre animale. Se fac 2 grupe: cei care acuza animalele si cei care le apara.Eu sunt in cea de-a doua categorie. Dar problema e ca nu stiu ce sa scriu ca sa fac juriul sa ne declare grupa castigatoarebig grin Va rog, ajutati-ma!sad

5 răspunsuri:
aqualuna
| aqualuna a răspuns:

Trebuie să ne spui de ce anume sunt acuzate animalele ca să-ţi putem da nişte idei, oricum, argumentul că ele acţionează din instinct e valabil indiferent de acuzaţie. În cazul animalelor nu poate fi vorba de premeditare, sadism, fanatism, intoleranţă, etc, ele fac tot ceea ce fac mânate de necesitatea de a supravieţui.

Răspuns utilizator avertizat
| simf a răspuns:

- au dreptul la viata ca si noi
- le-am invadat teritoriile, e firesc sa ne incurce acum
- daca se refera la cainii vagabonzi - sunt responsabilitatea noastra, daca nu s-ar fi demolat din greu in anii 80, nu ramaneau pe strada si nu ajungeau sa fie atatia acum

| Romancutza a răspuns:

Cineva imi spunea - observand dragostea mea pentru animale, considerata exagerata, probabil, ca am dat in mintea copiilor. Sintagma respectiva nu m-a suparat deloc, chiar daca are un vadit sens peiorativ.
Atasamentul meu pentru aceste fiinte care, alaturi de pomi, de flori, de natura in general, ne fac mai bogati sufleteste, si langa care, de multe ori, gasim alinarea durerilor noastre sufletesti, a inceput in copilarie, in curtea bunicilor, populata cu oi, vaci, porci, gaini, rate etc... Retraiesc si acum cu nostalgie si duioasa aducere aminte inceputul timpuriu al primaverii, cand oile ne daruiau primii mielusei. Pentru a-i protej
a de frig, bunica ii aducea in casa, adica in singura odaie cu pardoseala de pamant in care locuiam si noi. Nu exista bucurie mai mare ca atunci cand ii luam pe rand in brate, pentru a-i pune sa suga la ugerul plin de laptele dulce si cald al mamelor. Cine a tinut o singura data la piept un mielut si i-a mangaiat blanita matasoasa si ondulata, boticul umed-trandafiriu, nu va uita niciodata bucuria imensa care-ti inunda sufletul, senzatia de liniste si pace pe care o traiesti. De altfel, literatura de specialitate consemneaza influenta benefica a animalelor de companie si nu numai, asupra psihicului, sau ameliorarea unor maladii datorita prezentei animalelor indragite in preajma noastra. Cat priveste credinta si devotamentul acestora, se cunosc multe exemple de salvare a vietii stapanului, ori de durere adanca, la disparitia acestuia, manifestata, printre altele, prin refuzul de a se hrani.
Nu voi enumera aici si alte considerente care ne conduc la concluzia ca suntem datori sa iubim si sa protejam animalele. Am tot respectul pentru cei ce o fac, dupa cum nu pot intelege indiferenta si chiar cruzimea acelora care le chinuie sau le omoara. De fapt, ideile acestui material s-au nascut dintr-o incredibila intamplare pe care mi-a povestit-o o femeie: un ins din satul nostru, pentru a pastra si a exploata cu maximum de randament energia si puterea de munca a unei iepe, a conceput un macabru "scenariu" de asasinare a manzuletului abia nascut. Dar puiul, desi nedorit de stapan, venise pe lume sub o stea norocoasa - se vede ca si animalele sunt vegheate de Cineva de Sus - fiindca tocmai femeia de la care am aflat sinistra relatare i-a devenit o adevarata mama iubitoare, adoptandu-l si crescandu-l cu lapte de vaca, dintr-o farama de pensie revoltator de mica.
In toata cariera mea didactica m-am straduit sa le insuflu elevilor, la orele de literatura sau in activitatile extrascolare, dragostea pentru aceste fiinte necuvantatoare, care ne iubesc dezinteresat, ne fac existenta mai frumoasa ori mai suportabila. I-am invatat sa condamne actele de cruzime si bestialitate care, adesea, se consuma sub ochii nostri, victime fiind animalele lipsite de aparare, si mai dureros, puii acestora.
Daca si alte publicatii - asa cum o faceti dvs. - s-ar apleca cu grija si intelegere asupra lumii "celor care nu cuvanta", daca parintii, gradinita, scoala mai ales, ar gasi mai multe cai prin care sa se realizeze educatia pentru dragostea si protectia animalelor, am fi infinit mai castigati cu totii. Am deveni mai buni, mai generosi, mai toleranti; am avea un motiv in plus ca dimineata zilei urmatoare sa ne aduca in suflet o raza de speranta, iar in privire sa ne puna mai multa lumina.

| -=AleCS=- a răspuns:

Buna,
si noi am facut ceva asemanator la biologie pro sau contra clonare [am fost contra]
trebuie sa cauti informatii si suport referitor la avantajele pe care le primesti de la animale, un scurt istoric [inca din vechime animalele aveau un rol important ex: in egiptul antic pisica era zeificata]
ar trebui sa dai cate-va exemple de fapte "eroice" savarsite de animale [ex: cainii politisti sau salvamontisti]
Sa faci niste comparatii cum e sa ai un animal si cum e sa nu ai unul
si eventual daca face-ti o prezentare gen talk-show cand puteti sa va confruntati cu echipa adversa e bine sa ii lasi sa isi spuna cuvantul NICI DE CUM SA NU INTERVII dar sa iei notite la ceea ce spun si sa formulezi raspunsuri contradictorii care sa va sustina cauza.

sper ca te-am ajutat

Baftawinking