Simplu. Vezi daca se acorda. Daca e adjectiv, se acorda in gen, numar, caz. De exemplu. Masina mea. Masinile mele. Se schimba ambele forme, deci e adjectiv pron pos. Daca nu se schimba si ramane la fel, ex: Masina de la ai mei. Masinile de la ai mei. Nu se acorda, deci este un pronume posesiv, in acuzativ datorita preporzitiei de la.
Asemanator, compunerile random iar at qdj exprimat prin orice tip de adj pronominal este at adj casa mea, trebuie sa se, acorde si la plural casa mea -casele mele
Fara emotii! Si eu am maine tot la romana...Nu cred ca se va da foarte greu. Eu cred ca va pica genul epic. Oricum s-a scos din programa schita, romanul si nuvela. E usor.
-La adj pronominal pronumele se acorda in gen, numar si caz: Pixul meu, caietele mele
-Atributul pronominal poate fi de mai multe feluri:
1.Atributul pronominal genitival se exprima prin pronume (mai putin cel reflexiv si cel de intarire) si se afla în cazul genitiv.
ex(Cartile(dumnealui/aceluia) sunt frumoase
2.Atributul pronominal prepozitional se exprima prin pronume de diferite feluri, care stau in cazurile acuzativ, genitiv, dativ, precedate de prepozitii sau locutiuni prepozitionale.
ex Cartea de la tine a fost interesanta.
BAFTA LA EXAMEN!
Eu cred ca o sa ne pice dramaticul
Nu vreau