Buna!
Eu sunt mai mare si nu mai stiu exact ce am primit la teza Insa stiu sigur ca inainte de ea am facut o multime de modele de teza, pe alea nu am cum sa le uit.
Pai incepem cu literarura. Acolo o sa va dea de povestit sau facut rezumatul ori comentariul unei opere facute de voi pana acum, ori unui text la prima vedere ( insa nu prea cred ca in clasa a V-a v-ar da asa ). La gramatica o sa va dea lucruri simple cum ar fi despartitul in silabe, sa gasiti cuvintele derivate, compuse si formate prin schimbarea valorii gramaticale dintr-un anumit text. Tot pe acelasi text o sa va dea mai multe subpuncte. Poate sa va puna si intrebari pe baza acelui text, cum ar fi sa spuneti locul si timpul actiunii, personajele etc.
Cum ai zis si tu, o sa va dea si de analizat, acum depinde si ce ati facut la clasa. Probabil si o compunere ceva cu o anumita tema. Daca la compuneri iti zice sa te incadrezi intr-o limita de randuri, atunci asa sa faci, ca nu cumva sa te depuncteze ca ai depasit randurile
Mai suna-ti colgii si consulta-te cu ei!
Succes la teza, iti tinem pumnii si sa ne anunti ca ai luat un 10
Familie lexicala, camp lexical, diftongi-triftongi-hiat, analizat, sinonime-antonime, probabil o compunere, de povestit un text.
Nu iti putem zice...fiecare profesor da teza din ce vrea el(ce crede el ca sunt importante) in scoala mea cand eram eu aVa s-au dat 3 teze total diferite deci...
*ceva sigur este ca vei primi de alcatuit o compunere sau de scris ceva lectie(ex:comentariu la dl-goe*asta am primit eu)
fundita?
Gramatica:
Despartirea in silabe + regulile invatate
Derivare
De analizat sintactic si morfologic
Literatura:
3 caracteristici/def genului Liric/Epic
Cracterizarea personajelor
Demonstarti in 10 randuri ca textul '...' este Liric/ Epic/ Basm/ Fabula. sau ce-ati mai invatat
sper ca te-am ajutat :* la noi asa a fost
fundita?:*
Da o sa ti dea de analizat de la unele lextii care leai fac pana acum si de despartit in silabe etc
Ce ai invatat pe a V-a si de pe semestrul asta.
P.S. :La cei care o dau succes!
Asta voiam sa intreb si eu! la fel k tine! si eu dau teza si nu stiu pe ce site sa intru~~~
Scrie pe Google Varianta de teza la romana clasa a 5 semestrul 2 si cauta pe didactic.ro
Maine dau si eu teza la romana din campul lexical, familia lexicala, sinonime si antonime, cuvantul si fonetica
Buna sa stii ca nu toti profesiri dau la fel cel putin mie mi-a dat din :epitet, comparatia, personificarea repetitia, enumeratia, schita, basmul. Cea ce eu nu am vazut la niciun comentariu. Marog eu am teza la romana pe 21.05. 2012 si o sa imi fie foarte greu.Dar o sa reusesc! Bafta si celorlalti.
Buna! eu dau teza la romana Luni 14.05.2012.....imi dati si mie un model de teza pe semestrul II? va rog!