| blusor007 a întrebat:

Maine ma asculta la matematica, si a spus profesoara ca daca vreau 10 o sa imi dea de demonstrat ceva. Sincer la partea cu demonstratiile sunt praf. Ma descurc cat de cat, dar mereu ma incurc si ma uit la tabla ca la gardul primariei. Ma puteti ajuta explicandu-mi cum se face o demonstratie? Suna cam asa: Demonstrati ca triunghiul DEF in care m(D) = 140 grade, m(E)=20 grade este isoscel. Cam cum ar trebui sa o rezolv? Ce ar trebui sa arat? Va rog sa imi explicati putin nu doar sa rezolvati problema. Dau Funda! Multumesc!

4 răspunsuri:
| IamFantastic a răspuns:

La mine la liceu (cls a 9-a ) ramanem toata clasa corijenta la chimie crying Si mi-am dat silinta am iesit la tabla dar nu vrea sa ne treaca pentru ca asta de chimie nu se intelege cu diriginta...
P.S. la mine in liceu se mananca profesorii intre ei mai ceva ca in jungla straight face
Ce liceu...nu stiu ce a fost in capul meu sa vin in liceul asta cand mie imi place desenul...sunt la mate info straight face

| IoAlexandra a răspuns:

Ca are 2 unghiuri sau 2 laturi egale.

| Vladutzul123 a răspuns:

E destul de simplu:stiind ca un triunghi are suma unghiurilor de 180 de grade atunci m(d) +m(e)= 140+20=160 grade.Atunci aflii ultimul unghi(F) scazand din suma tuturor unghiurilor(180*).180-160=20 grade rezulta ca unghiul m(F) e congruent cu m(e) iar daca 2 unghiuri sunt congr rezulta k triunghiul e isosc. PS : poate te induc in eroare zicand k din cauza unghiurilor e isoscel dar e o propr a triunghiului isoscel in care nu doar 2 lat. sunt congr. ci si unghiurle coresp. bazei dar cred ca stiai asta. Sper sa fie corect.Sa iei 10!

| Vladutzul123 a răspuns:

E destul de simplu:stiind ca un triunghi are suma unghiurilor de 180 de grade atunci m(d) +m(e)= 140+20=160 grade.Atunci aflii ultimul unghi(F) scazand din suma tuturor unghiurilor(180).180-160=20 grade rezulta ca unghiul m(F) e congruent cu m(e) iar daca 2 unghiuri sunt congr rezulta k triunghiul e isosc. PS : poate te induc in eroare zicand k din cauza unghiurilor e isoscel dar e o propr a triunghiului isoscel in care nu doar 2 lat. sunt congr. ci si unghiurle coresp. bazei dar cred ca stiai asta. Sper sa fie corect.Sa iei 10!