| louis2050 a întrebat:

Majoritatea civilizatiilor au recunoscut ca toti copiii au nevoie de o perioada de inocenta.Filosofia materialista considera ca toate normele morale si toate adevarurile despre natura umana ar fi represive. Voi considerati ca "perioada de inocenta" a copiilor este necesara sau trebuie adoptata conceptia materialista care incurajeaza sexualitatea infantila(incestul si pedofilia)?

Răspuns Câştigător
| rebb a răspuns:

In opinia mea, trebuie sa existe o perioada (mai lunga sau mai scurta) de inocenta in viata oricui. Fara inocenta am fii toti niste desfranati si s-ar ajunge nuditate in public in viata de zi cu zi. Ei bine exagerez si eu putin, dar asta e realitatea. Inocenta este ceea ce ii face pe copii mai speciali. Pe parcursul vietii apar probleme si dispare incetul cu incetul, dar nu de tot.Depinde si de persoana acum.

4 răspunsuri:
mariana
| mariana a răspuns:

Eu cred ca inocenta are frumusetea ei si este bine ca, fiecare copil sa se bucure de ea, cat mai mult timp posibil.
"Importul" pe care l-am facut si noi de la occidentali, mai ales, care "incita" la o sexualitate crescuta, care ii afecteaza in primul rand, in mod negativ, pe copii, care sunt de fapt victimele accesului liber la informatii despre acest domeniu, informatii pe care de fapt nu le inteleg si care le "incita" curiozitatea de a incerca ceva ce ar putea sa le aduca "placere", este poluant si degradeaza fiinta umana.
In opinia mea, nu este vorba doar de conceptia materialista, care a proliferat lumea cu desantare si lipsa bunului simt chiar, legate de sexualitate, la care se mai pot adauga si moda "despuierii" tinerelor, pentru a fi sexi, limbajul vulgar si lipsa respectului pentru norme, care provin intr-o mare masura si din cauza unor deficiente de educatie in familie si in scoala deci, dupa cum se vede sunt mai multi factori care au condus la acest comportament si care antreneaza puberii si adolescentii la un comportament neadecvat varstei pe care o au.
Era un fel de banc care se referea la faptul ca, sunt "pure" o perioada lunga de timp, doar fetele urate, pe care nu le curteaza nimeni si parca s-ar fi inradacinat in subconstientul tinerelor, ca sa se "bucure" daca sunt curtate si daca li se propune sa-si inceapa viata sexuala la varste la care ar fi bine sa se joace inca cu papusi, pentru a nu rata "ocazia". Desigur ca, dupa ce acest lucru este deja produs, dezamagirea multor fete este reala insa nu mai au cum sa "repare" aceasta greseala.
Dereglati mintal sunt destui, care sunt "atrasi" sa-si satisfaca "poftele" sexuale, pe seama copiilor, sau tati care-si violeaza propriile progenituri. Ne punem intrebarea cum de acesti oameni nu-si pot controla instinctele, cum de nu se gadesc la traumele pe care le provoaca comportarea lor nefireasca, asupra acelor copii care au fost abuzati?
La acest capitol ar fi multe de spus dar cred ca, esenta s-a inteles ca, fiecare etapa din viata este frumoasa daca in perioada respectiva faci doar ce se cuvine pentru varsta pe care o ai, fie ca esti copil, tanar, adult ori batran.
O zi buna tuturor si cat mai multi copii, tineri care sa creasca sanatos si sa faca doar ce este necesar pentru a se putea forma ca oameni, care sa se poata descurca singuri, in realizarea viselor si sperantelor pe care ei le au.

| Gizăz a răspuns:

Eu nu pricep ce legătură are capra cu varza. Copiii vor avea o perioada inocentă indiferent de ce filosofie dictează viaţa cotidiană opentru că ăsta e adevărul biologic. Îi arăţi unui copil de doi ani un prezervativ şi îi spui pentru ce e dar tot nu va pricepe. „Inocenţa" este un cuvânt la fel de relativ ca imoralitatea; fiecare înţelege ce vrea din el. Copiii se adaptează de la vârste fragede devenind manipulatori pentru a-şi atinge scopurile. Dacă toate normele morale sunt represive hai să ne împuşcăm între noi; a simţi nevoia de a ucide nu e represiv ci bolnav aşa că nu TOATE adevărurile sunt represive. Definiţia de filosofie materialistă trebuie analizată mult mai profund de atât(ce ironic).

| anna01 a răspuns:

Ma tem ca sexualiatea precoce incurajeaza scurtarea perioadei de inocenta(subinteleasa ca lipsa preocuparilor sexuale si dedicarea manuirii papusilor, lopetelelor, tastaturii-mai actual). Incestul, pedofilia nu sunt noi, dupa cum consemneaza lunga istorie, ci doar ca acum(de nos jours) stapanim mijloacele de a le denunta cu o falsa morala.Simpla constatare repetata neincetat prin fioroasele stiri nu face decat sa dezvaluie si sa intareasca mult stiuta realitate:l'homme est un animal doué d'intelligence.Perioada de inocenta se pastreaza si prin vointa si educatie, nu numai "pazita" cu litanii inutile.Lunga dezbatere...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Chiar ca e "capra si cu varza". Conceptia materialista e valabila numai dupa ce omul isi da seama de ea in raport cu alte"conceptii"dar pot sustine cu mina pe inima ca atunci nu mai e copil