| miki_6623 a întrebat:

Mama vrea sa ma trimita la un liceu de matematica informatica si eu vreau la unul de contabilitate, voi ce imi recomanda-ti?

8 răspunsuri:
| MMihai a răspuns:

Ascultă-ți mama!

Este o facultate de contabilitate la ASE, și
pentru aia este bine să termini un liceu de profil de mate - info!

| greyhound a răspuns (pentru MMihai):

Bravo ma! ca daca termini sa zicem Kretulescu, nici nu te primesc aia la ASE

| MMihai a răspuns (pentru greyhound):

Un copil de 14 sau 15 ani nu poate să își decidă singur viitorul!

După 17-18 ani deja are maturitatea necesară, să știe ce vrea să facă în viața lui, și și atunci poate să greșească.
Dacă face Krețulescu
http://www.kretzulescu.ro/ro_nk/index.php
ar putea intra la ASE, dar nu și la Politehnică!

Eu la generală ( gimnaziu ), nu apreciam disciplinele fizică și chimie, că aveam niște profesoare foarte proaste și foarte slab pregătite profesional, la materiile respective, și de aia nici nu apreciam disciplinele respective.

La sfârșitul clasei a 8 a mă gândeam să mă fac profesor de istorie, de desen sau eventual de matematică.

În clasa a 9 a, am văzut că și fizica și chimia sunt frumoase.

La mijlocul clasei a 9 a voiam să mă fac chimist șamd.

Atunci nu mai voiam să mă fac nici profesor de istorie, nici de matematică, și nici de desen!

Când va avea 18 ani va decide el, ce meserie va vrea el să facă, cât de cât în cunoștință de cauză.

| Hydrangeaceae a răspuns:

Bună!
Normal că alegerea îţi aparţine numai ţie! Să nu iei niciodată o decizie din dorinţa altuia deoarece vei regreta mai târziu. Dacă îţi doreşti să mergi la un profil contabilitate, păi acolo să mergi. Explică-i mamei tale că nu vrei să mergi la un profil de matematică-informatică şi cu siguranţă va înţelege deoarece fiecare părinte îşi doreşte tot ce e mai bun pentru copilul lui.
Pa-pa.

| suffarstar a răspuns:

Devino cine vrei sa devii, nu cine vor altii. Cand ai un vis, trebuie sa-l protejezi, sa nu lasi pe cineva sa t-il distruga. Noi facem ceva contabilitate si e mare diferenta dintre mate info. Explica-i mamei tale ca vrei sa devii ceea ce vrei tu, nu ceea ce nu e ea.

| FastAndFurious a răspuns:

Liceul de mate-info e mai greu de urmat decat cel economic cu profil de contabilitate. Asta chiar daca o sa faci multe obiecte noi de specialitate; le inveti cum le invata si ceilalti.
Si bac-ul e mai usor la economic ( este M2 fata de M1 la mate -info).
La mate-info faci matematica si fizica la greu si daca nu-ti plac si nu " le vezi" n-o sa ai o scoala ok timp de 4 ani.
So, ti-ar fi mai usor la economic si nici fite n-ai sa vezi cat dincolo la mate-info.
Nu stiu daca te gandesti deja la o meserie incat sa alegi contabilitatea, de obicei mai degraba parintii vad asa decat copiii.
Cantareste motivele si avantajele si dupa aia alege tu singur.

| ViViAnALaNa a răspuns:

Spune-i mamei tale ce iti doresti, sigur o sa intelega

| LolaLOL98 a răspuns:

Si daca te duci la mate-info cam tot aia e. Dupa ce termini mate-info ai mai multe locuri unde ai putea sa mergi mai departe decat dupa ce termini liceul de contabilitate.