anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Meciul va fi peste zece zile. numeralul cardinal zece este: subiect atribut sau complement?

Răspuns Câştigător
| delia1999 a răspuns:

Cand va fi? peste 10 zile =>complement circumstantial de timp

7 răspunsuri:
| Corina a răspuns:

Cu parere de rau, trebuie sa-ti spun ca te-ai grabit sa declari castigator un raspuns total gresit, ceea ce ma determina sa cred ca elevii din ziua de azi nu prea invata.
Raspunsul corect este:
zece - numeral cardinal propriu-zis cu functia de atribut adjectival, care se acorda in gen, numar si caz cu substantivul determinat "zile", feminin, plural, Acuzativ.

| Al3xVS a răspuns (pentru Corina):

Esti desteapta ...foc

| Al3xVS a răspuns:

Adv de timp...

| Corina a răspuns (pentru Al3xVS):

Dragule, oi fi eu "desteapta...foc", dar tu ma intreci cu mult. Cine a mai auzit ca o parte de vorbire sa aiba ca functie tot o parte de vorbire? Daca e numeral, atunci nu poate avea functie de adverb. Functiile sintactice ale numeralului sunt: subiect, nume predicativ, atribut adjectival, atribut substantival, complement direct, complement indirect, complement circumstantial de loc, complement circumstantial: de timp, de mod, de cauza, de scop, conditional, concesiv si complement de agent.
Mai ai inca multe de invatat! Asa ca pastreaza-ti aprecierile pentru tine, daca nu esti in tema cu subiectul!

| Al3xVS a răspuns (pentru Corina):

Imi cer scuze...dar nu trebuie sa-mi tai capu pentru asta si totusi cu ce te ocupi? esti preofesoara? astept raspunsul

| Corina a răspuns (pentru Al3xVS):

Nu sunt profesoara, dar am crescut in casa de profesor de limba romana si deci am mancat gramatica pe paine.

| bianca4ever a răspuns:

Complement circumstantial de timp