Dupa mine, materiile care iti vor ramane pe veci alaturi de tine si de care ai nevoie neaparata este fizica, matematica, chimia, biologia.De la fizica poti afla mai multe despre mediul inconjurator, poti afla metode prin care sa lucrezi mai usor( am intalnit intr-o problema ceva nemaipomenit cu ajutorul lui Pascal, mai excat presa lui Pascal.Stiati ca puteti ridica pana la 6 tone numai cu o apasare de 8 kg cu ajutorul presei hidraulice!)
Din matematica ne raman calculele, formule care ne pot ajuta la construirea unor materiale, case etc.La chimie, daca esti un fermier sa stii sa pui cantitatile necesare pentru plante, cereale ca sa creasca.De biologie(ma refer la toate ramuriele, mai putin ecologia) se leaga lumea animalelor, noi, plantele.Toate au o legatura intre ele.De la romana ce-ti ramane "...Caci toti se nasc spre a muri. Si mor spre a se naste...".La ce-ti trebuie asta! Sau la ce-ti trebuie atributul adjectival.
In alte tari sistemul de invatamant e cu totul si toul diferit de cel din Romania.Aici,la noi, parca suntem la inchisoare(nu ai voie aia, nu asa, fa asa, du-te in banca 4) cu gardurile de 2 m de parca evadam.De aceea multi spun ca nu le place scoala.Trebuie sa fii bun la toate, ca de, se supara profa de mate sau de romana.Trebuie sa stii de ce a murit Mihai Viteazul si de ce a castigat Rusia in al doilea razboi mondial.
EU pur si simplu nu mai suport ROMANIA asta.
Spuneti-mi si mie cand ati avut, intr-o saptamna de scoala, timp sa invatati la toate si apoi sa va jucati pe calculator sau sa faceti orice altceva diferit de scoala.Nici 30 min nu ai.In alte tari iti ia maxim 30 min sa-ti faci temele, deci ganditi singuri.
Asta e, mai am pana sa ajung intr-a 12-a si poate fac o o facultate in afara
Nu imi pasa daca astepti sau nu raspuns. De ce zici incontinuu ca un om care se pricepe la muzica face cat 100 si nu ca si un om care se pricepe la orice altceva? Deviezi prea mult de la subiect si nu se intelege ceea ce vrei sa spui (exceptand greselile gramaticale). Vrei sa nu iti mai raspund dar tu scrii romane in care ma si insulti.Patetic...Evident,fiecare cu propria opinie.La revedere!
Pentru ca voi sa vorbiti limba romana, strabunicii vostri si-au lasat oasele pe front...
) Noi cantam mereu la muzica si nu ma pot abtine sa nu rad de colegii care zici ca-s capre urlatoare.
Asta e sistemul romanesc de invatamant, inveti sa inveti ce trebuie, ce nu, sunt de umplutura... sa isi ia si ei un salariu.
Pai...in generala te rupe cu gramatica iar in liceu faci numai literatura pana cand ajunge sa semene a filosofie...
Tu ai dreptate intr-un fel.
Sistemul e varza, baremi daca romana ar fi o combinata cu literatura universala.
Se vorbeste despre utilitatea limbii romane in scoli, cum adica deviez de la subiect? Tu stii ce este ala respectul fata de o valoare inestimabila? Tu vorbesti limba romana pe TPU pentru ca strabunicii tai si-au lasat oasele aparand limba asta, de-asta suntem incercuiti de limbi slave sau hungro-germanice iar noi tot aceeasi limba o avem, ba chiar mai bogata si mai dulce.
Cea mai de rahat limba este limba romana, te invata toate cacaturile, pentru un bac trebuie sa citesti niste romene care acelea se petreceau pe vremurile lui bunica, si la eseu este totul greu te pune sa inveti o pagina, mai bine la mate sa invat formule decat la romana, eu bag... in ea de limba romana, inloc sa ma invete ceva de dezvoltare personala pentru bac, ma invata toate cacaturile care se petreceau pe vremea lui bunica cand dadea de mancare la cai.
Reivan_Emilia_1994 întreabă: