| DmnProfesoara a întrebat:

Mereu nu am inteles care sunt verbele care se conjunga cu AVOIR si ETRE. Va rog, cei care stiu ceva franceza, ajutati-ma si pe mine sa le inteleg. Aceste verbe trebuiesc invatate pe de rost sau exista vreo regula dupa care se clasifica?

Răspuns Câştigător
| AdinaELA a răspuns:

Buna! Cu "etre" se conjuga majoritatea verbelor de "miscare" (ce arata miscarea-ex-> venir, sortir, aller, tomber etc) si cele reflexive (se laver etc). Trebuie sa fii atenta atunci cand in propozitia ta verbul "de miscare" are complement direct.Doar atunci aceste verbe se conjuga cu "avoir" (Ex. J'ai sorti l'argent de ma poche. - Am scos banii din buzunar - "banii" find complement direct)
Pentru a retine mai usor cele mai utilizate verbe din limba franceza ce se conjuga cu "etre", iti dau un mic "joc". Retine asta NAVAMPERST!
N- Naître - a se naşte
A- Arriver - a ajunge
V-Venir - a veni
A- Aller - a merge
M- Mourir - a muri
P - Partir - a pleca
E- Entrer - a intra
R - Rester - a ramane/ a sta
S - Sortir - a iesi
T- Tomber - a pica/a cadea
In ceea ce priveste verbul "avoir" ca auxiliar, e mai simplu.Daca vb nu face parte din categoriile explicate mai sus, atunci se conjuga cu "avoir". Trebuie sa lucezi mult cu ele si iti vor intra in reflex. Daca mai ai nelamurir in ceea ce priveste limba franceza, iti stau la dispozitie.Trimite-mi un mesaj privat si vorbim.Bafta!

5 răspunsuri:
| corolav a răspuns:

Foarte frumos răspunsul dat de Adina Ela. Felicitări!

| Just4Joker a răspuns:

Pai sunt verbe de gradul 3...
Trebuie invatate pe derost la fiecare persoana, altfel nu ai cum...
AVOIR
J'ai
Tu as
Il a
Nous avons
Vous avez
Ils ont

ETRE
Je suis
Tu Es
Il est
Nous Sommes
Vous etes
ils sont

Ce-i asa greu?
La forma negativa nu ai de adaugat decat

ne VB pas
Sau
n' VB pas

| ktrinel a răspuns:

Etre:verbele de miscare, si cele pronominale gen "se promener" iar restul cu avoir.

| Aleccsandra a răspuns:

Paii`Etre(a fi`)
Je suis
Tu es
Il/Elle est
Nous sommes
Vous etes
Il/Elles sont

Avoir(a avea)
J`ai
Tu as
Il/Elle a
Nous avons
Vous avez
Il/Elles ont

| diiidi a răspuns:

Daca mai ai alte intrebari in legatura cu lb franceza, pune`le si te ajut eu, ca sunt la profil bilingv franceza happy